woensdag 9 januari 2019

Eerbied voor Liefde ~ Manon Buwalda

Eerbied voor Liefde

Ik heb eerbied voor liefde. In welke vorm het zich ook wil tonen. In warme aanwezigheid, in gevoelde vrijheid, in de volmaaktheid van het leven, in de schoonheid van de natuur, in het bestaan van de ander, in het voelen van mijn licht…

In de verbinding met een ander voel ik mezelf. Waar wij elkaar raken voelen we intens. In diep verdriet voel ik mijn vermogen tot liefhebben. In pijn mijn vermogen tot grote hoogte. In mijn dalen voel ik mijn enorme kracht.

En soms voel ik de verbinding niet. Dan willen er alleen woorden uit van tekort gedaan voelen en oude pijn en verdriet. Dan zeg ik liever even niets. Totdat ik de woorden van liefde weer kan horen en zij weer uit mijn mond en vingers willen komen.

Ik heb eerbied voor mijn leven. In welke vorm het zich ook wil ontvouwen. Als mooie kansen op mijn pad, als ingevingen en impulsen vanuit mijn hart. Ik wil er middenin staan. Ervaren. Ten volle leven. Van ieder moment gebruik maken en genieten.

Ik geef me over. Aan mezelf, aan mijn autonomie. Aan mijn liefde voor een ander, aan de verbinding van ziel tot ziel. Aan de stroming van mijn leven. Kabbelend en rustig, of woest en meeslepend. Het is goed zoals het zich aandient.

Ik voel mijn verlangens en zet mijn intenties. Ik zet mijn intenties en laat ze weer los. Mijn verlangen hoeft niet uitgesproken. Mijn verlangen wil slechts contact met mij. Door mijn hart, in mijn energie. Mijn verlangen wil lichaam en ik geef mijn verlangen wat ze wil.

Ik leef in de vreugde en warmte van liefde. In liefde die was, is en zal zijn. In liefde voor mij, voor mijn waarheid die gesproken mag. In liefde voor een ander, omdat ik ze kan zien als de liefde die ze zijn. Op ieder moment, helemaal.

En soms leef ik in de moed om steeds een nieuwe keuze te maken. Om de keuzes uit angst achter mij te laten. Keer op keer op keer. Om de keuzes uit liefde toe te laten. Zonder harnas, zonder grenzen. Met een open leeuwenhart.

Ik zie jou in mij. Ik zie jou ook die keuzes maken. Soms met hartbrekende moeite, soms met een euforische vreugde. Wat ben je dapper, wat ben je mooi in je kracht en je kwetsbaarheid. In je lach en je tranen. In je allesomvattende liefde.

Ik voel eerbied voor liefde. Voor de kracht die ons doet groeien. Voor de kracht die ons doet liefhebben. Voor de kracht die ons doet huilen. Voor de kracht die ons moed geeft. Voor de kracht die ons doet leven. Leven is liefde en liefde is leven.


Geniet van de start van dit nieuwe jaar.

Lieve groet,

Manon