maandag 18 november 2019

Je laat los om lichter te worden. (verlicht). 15 November 2019 / Door Luc van Ewijk

Je laat los om lichter te worden. (verlicht).
15 November 2019 / Door Luc van Ewijk

Wat als je achteruit gaat? Je gaat in geen dagen vooruit. Je hebt wat los te laten. Je wordt in de achteruit gezet om overtollige bagage te dumpen. Zodat je spoedig kunt gaan opstijgen. 

De rit is nu met zware turbulentie. Verzet je niet tegen het loslaten. Laat het maar gebeuren. Laat de stormen met oude zeer maar op je los bukken. Laat het alles maar spoelen. Ja huil alles er maar uit. Langzaam beetje bij beetje wordt alles lichter en frisser. 

Je hebt geen wrok meer naar mensen. En je mist trekt op. Die mist hoort op te trekken. Anders zul je bezig houden met mensen uit het verleden. Zul je nooit vooruit kunnen gaan. En zul je mensen niet helder kunnen zien. 

Dan zal de hardheid niet verdampen. Die hoort op te lossen. Zodat je een open hart krijgt. En zo kun je de liefde toelaten. Nee je hoeft er niet naar toe te vliegen. Of te swipen in een datingsapp. Nee zo hoort het te gaan. 


Jullie willen altijd planningen maken. Zijn bang dat plannen in het water lopen. Nee het loopt allemaal goed. Het heeft de tijd nodig. Je hoeft niet te snel te werken. 

Gun jezelf een dag rust. Laat los. Want of je te vroeg aankomt of iets later. Het maakt niet uit. Het is precies goed voor jouw en dat telt. 


Geduld is goud in de liefde. We hoeven niet meer zelf te bedenken. We hoeven het alleen te laten ontstaan. De inzichten komen vanzelf. En op het juiste tijdstip mag het zaadje boven de grond komen. En spoedig zul je het resultaat gaan zien. 

Dat is scheppen. En dat is wat men verleerd is. Men doet aan controleren niet aan scheppen. Dat doen jullie uit angst en niet uit liefde. En dat hoort te transformeren in de nieuwe tijd. Waarvan jullie de storm zijn. 

Jullie doen het goed. Ga niet te snel. Maar gewoon met jouw stroom. Want dat is het ideale klimaat voor jouw dromen ;).