maandag 6 november 2023

Het Opruimen van de koorden; november 2023 / Door: Emmanuel Dagher ~ 6 november 2023

Het Opruimen van de koorden; november 2023

Door: Emmanuel Dagher –  November 2023

Hallo mijn vriend,

Hoe is het met je? Bedankt dat je elke maand de tijd neemt om op deze manier met mij in contact te komen.

We zijn de tijd binnengegaan waar we ons al lang op hebben voorbereid – de tijd waar onze oude beschavingen en voorouders duizenden jaren lang over hebben geprofeteerd.

Het is tijd, we zijn hier, en niets zal ooit meer hetzelfde zijn.

De tijd is voor ieder van ons gekomen om “JA” te zeggen tegen ons ware zelf.

Het is tijd om de sluiers van illusie op te lichten die we gezamenlijk hebben afgesproken om samen te ervaren.

Jarenlang heeft de wereld ons het idee geleerd en versterkt dat we voor vervulling buiten onszelf moeten zoeken.

Daarmee werden we ertoe gebracht te geloven dat we klein en onbeduidend waren.

Nu hebben we een cruciaal punt in onze geschiedenis bereikt waar het tijd is om naar binnen te keren, onze kracht terug te winnen en opnieuw te ontwaken voor ons Goddelijke en Soevereine Zelf.

Er is geen enkel ander wezen in alle universums dat precies op jou lijkt.

Jij bent één in het oneindige! Je bent uniek en speciaal zoals je bent, omdat je de belichaming bent van de goddelijkheid zelf.

Je wordt vereerd in het hele universum, in tijd, ruimte en in elke dimensie.

Als je merkt dat je geest weerstand biedt tegen deze woorden en energie, bedank hem dan voor zijn bescherming, en laat hem weten dat hij niet achter zal blijven als je je Goddelijke en Soevereine Zelf volledig omarmt.

Naarmate we dit diepe innerlijke weten van wie we zijn beginnen te integreren in ons dagelijks leven, zullen we merken dat het gemakkelijker wordt om de Goddelijkheid in anderen en alles om ons heen te herkennen.

De Illusie Lost Op

Eeuwenlang heeft de collectieve samenleving voornamelijk gewerkt volgens overlevingsgedreven patriarchale principes. Deze zijn tot ons gekomen via instellingen die angst en afscheiding hebben bevorderd, in de vorm van religie, oorlog, onderwijs, overheid, amusement en geneeskunde.

Gedurende deze tijd werden de meer koesterende, intuïtieve en creatieve principes van het Goddelijke Vrouwelijke, zoals het waarderen van het individu, het eren van de aarde en het zoeken naar natuurlijke genezing en persoonlijke groei, terzijde geschoven omdat ze te passief, op het hart gebaseerd en niet-productief waren.

De mensheid heeft duizenden jaren met deze onevenwichtigheid geleefd. Toch maakte het allemaal deel uit van een Zielscontract dat we allemaal hebben gesloten om die onevenwichtigheid te gebruiken om lessen te leren, te genezen, te evolueren en terug te komen naar de waarheid van wie we in onze kern zijn.

Het is belangrijk om alle patriarchale instellingen die angst en afscheiding hebben gepromoot te bedanken en te eren, hoe uitdagend dat ook mag zijn, omdat zij een cruciale rol speelden in ons ontwakingsproces.

Ze hebben zich aangemeld om de rol van uitdager op onze reis te spelen, zodat we het contrast konden zien tussen waar we meer van wilden creëren in ons leven, en waar we niet meer van wilden.

Het moment waarop we alle uitdagingen in ons leven kunnen bedanken en eren, hoe moeilijk ze op dat moment ook lijken, is het moment waarop we onszelf bevrijden van de macht die ze over ons hebben gehad.

Dit is wat er nu gebeurt. Mensen worden wakker en bevrijden zichzelf van de illusie van angst en afgescheidenheid.

Wij nemen onze macht terug!

Deze beweging ontbindt het oude op overleving gebaseerde patriarchale systeem, nu de meer matriarchale waarden van een op het hart gebaseerd en op de ziel gericht leven naar de voorgrond van ons bewustzijn komen.

We kunnen de ontbinding van het oude systeem over de hele wereld duidelijk zien gebeuren. Systemen en ideologieën die opereren via angsttactieken, controle, hebzucht en geheimhouding zullen, zonder integriteit, niet veel langer kunnen voortbestaan.

De chaos en de schijnbare versterking van de angst die we de laatste tijd hebben gezien, is feitelijk een duidelijke bevestiging dat de mensheid als geheel er genoeg van heeft, en dat we klaar zijn voor iets heel anders.

Als de dingen er in de wereld wat enger uitzien, komt dat omdat er op dit moment wanhoop wordt gevoeld door degenen die proberen de angst te veroorzaken.

Zoals ik het zie, is het het “ego”-deel van de mensheid dat dit creëert – gewoon de geest die zichzelf probeert te beschermen en de dingen hetzelfde wil houden.

Met dit bewustzijn kunnen we compassie hebben, zonder dat we de angsttactieken hoeven te kopen of te voeden.

Het ontwakingsproces werd door onze Geest opgeroepen lang voordat we zelfs maar dit paradigma binnengingen. We kunnen dus troost putten uit de wetenschap dat er geen goed of fout is als het gaat om de manier waarop we door ons ontwaken heen gaan.

Onze intuïtie zal altijd een manier vinden om ons terug te leiden naar ons ware zelf, of we nu kiezen voor de langere schilderachtige route of een directere route.

DE VOLGENDE FASE VAN ONTWAKEN

Deze nieuwe fase van ons ontwaken, die nu, begin november, begint, ondersteunt ons om voorbij de rol van het slachtoffer te komen.

We hebben nu de mogelijkheid om het archetype Slachtoffer waarmee wij en onze voorouders ons gedurende vele levens hebben geïdentificeerd, met pensioen te laten gaan.

Voordat we het archetype Slachtoffer met pensioen sturen, is het belangrijk om het te eren omdat het ons veilig en beschermd houdt in een wereld die vroeger puur op overleven draaide.

Het is ook belangrijk dat we onze ervaringen van identificatie met het slachtofferbewustzijn hun volledige waardigheid en recht geven om gezien, gehoord en erkend te worden.

Dit is feitelijk de eerste stap om onszelf te bevrijden van het blijven hangen in de slachtofferrol.

We willen nooit alles wat we hebben meegemaakt in de tijd waarin we ons identificeerden als slachtoffer, verhullen, wegwerken, beschuldigen of ontkennen.

De tweede stap bij het loslaten van het slachtofferbewustzijn is het accepteren van elke persoon, ervaring en ding zoals het zich in ons leven heeft voorgedaan, zonder te proberen het te veranderen.

Door deze dingen te accepteren, zeggen we niet dat we ermee resoneren, het goedkeuren of het ermee eens zijn.

We geven onszelf simpelweg toestemming om niet toe te staan dat ze ons definiëren.

De derde stap bij het loslaten van het slachtofferbewustzijn is het loslaten van de schuld – met andere woorden: het aanbieden van vergeving.

Schuld komt voort uit de behoefte om iets of iemand anders verkeerd of slecht te maken, en op de een of andere manier verantwoordelijk te maken voor iets moeilijks dat we hebben meegemaakt.

In Onze Kern Zijn Wij De Schepper Van Al Onze Ervaringen.

Wanneer we bewust opereren vanuit ons Schepper Zelf, overstijgen we de dualiteit. We verlaten het oordeel en gaan naar onderscheidingsvermogen.

Terwijl we in de schoonheid en kracht van ons Schepper Zelf stappen, navigeren we onze weg voorwaarts door alleen datgene te kiezen dat voor ons op één lijn lijkt te staan, en los te laten wat dat niet doet. We begrijpen dat het feit dat iets wel of niet bij ons resoneert, niet betekent dat het goed of slecht is, of de beslissing van iemand anders voor ons, of andersom.

Voel je hoeveel lichter het is om vanuit die ruimte te opereren?

Er is alleen resonantie of geen resonantie. Dat betekent: “Ik kies meer hiervan, of ik kies minder of niets hiervan.” Er is geen behoefte meer aan de dualiteit van ‘goede’ of ‘slechte’ labels.

Dit is vrijheid!

De vierde stap om voorbij het slachtofferbewustzijn te komen, is het terugwinnen van onze macht.

Het terugwinnen van onze kracht betekent dat we ons verbinden met wie we in onze kern zijn. We doen dit door zelfliefde, zorgzaamheid, vriendelijkheid, voeding, spirituele ontwikkeling en creatieve expressie.

De machtigste mensen op Aarde zijn niet degenen die anderen controleren of kleineren.

De machtigste mensen op Aarde zijn degenen die weten wie ze werkelijk zijn.

Ze weten dat ze veel groter zijn dan de som van al hun ervaringen en verhalen.

Ze weten hoe ze zich volledig moeten uiten – hoe ze vanuit liefde kunnen spreken, zonder dat ze iemand iets hoeven te bewijzen.

Ze vergeven snel en gaan met groter gemak voorbij aan uitdagende ervaringen.

Ze zijn vriendelijk en liefdevol voor de wereld om hen heen, en zorgen voor het welzijn van alle levende wezens.

Ze maken een verschil op de planeet, zonder zich zorgen te maken over hoe klein of groot het effect daarvan kan zijn.

Ze kijken voorbij ras, geslacht, religie en seksuele geaardheid.

Ze steunen en vieren het vermogen van anderen om te gedijen.

Ze zien zichzelf als onderdeel van een geheel, in plaats van gescheiden te zijn van alle andere levensvormen.

Ze weten hoe ze moeten liefhebben en hoe ze open en kwetsbaar moeten zijn.

Ze zijn positief en optimistisch.

Ze komen op voor waar ze in geloven.

En zoveel meer.

De koorden vrijmaken (de Koorden doorknippen)

Deze maand zal een groter bewustzijn rond relaties op de voorgrond treden. We zullen de kans krijgen om duidelijker op te merken of onze persoonlijke relaties gezond of ongezond zijn.

Deze duidelijkheid zal het een grotere uitdaging maken om ‘de andere kant op te kijken’ of het minder dan respectvolle, vriendelijke, eerlijke en liefdevolle gedrag dat we in onze relaties hebben ervaren, te ‘excuseren’.

Als we iemand zijn die nog steeds veel uitdagingen ervaart of zich uitgeput voelt in onze relaties (dit kan onze relaties met vrienden, familie, collega’s of zelfs onszelf omvatten), zal deze maand ons de kans geven op genezing en oplossing.

Deze resolutie betekent niet noodzakelijkerwijs dat het gemakkelijk of comfortabel zal zijn, maar het zal zeer binnenkort gebeuren, als dat nog niet het geval is.

Deze resolutie maakt deel uit van iets dat ik het koort opruim proces noem.

Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige mensen in ons leven ons meer triggeren dan anderen?

Dit komt meestal voort uit een soort onbewuste overeenkomst die een onzichtbaar energiekoord creëert tussen ons en die persoon, met de bedoeling een specifieke les te leren die ons in staat zal stellen om uit te breiden naar meer van ons ware goddelijke zelf.

Deze koorden worden gevormd met een persoon die onze grenzen echt kan verleggen en ons een extreem ongemakkelijk gevoel kan geven.

Deze koorden kunnen afkomstig zijn uit dit leven of uit een vorig leven. Als we sommige van deze koorden nog steeds met bepaalde mensen meedragen, zullen de zaken heel snel tot een hoogtepunt komen, als ze dat nog niet hebben gedaan, zodat er een soort oplossing kan plaatsvinden.

Laten we ons dus bewust zijn van het feit dat grote verschuivingen in onze relaties aan de horizon staan.

Als er sprake is van een ogenschijnlijk onevenwichtige relatie in ons leven, is het tijd om proactief te zijn en er iets aan te doen, zelfs als dat betekent dat we een serieus gesprek moeten voeren. Ik weet dat velen van ons die een beetje gevoelig zijn, de neiging hebben om onszelf niet echt volledig uit te drukken in een relatie, omdat we bang zijn dat het iemand kan beledigen.

We kunnen echter simpelweg niet meer de andere kant op kijken.

Wat er van ons wordt gevraagd, is om onze waarheid op een medelevende maar krachtige manier te spreken. Dat is het grote thema van deze maand: proactief zijn in het vrij en volledig uiten van onszelf, zonder ons meer te verstoppen.

Een goed begin om dit te doen kan zijn door onszelf vragen te stellen als: “Welke les(sen) heeft deze ervaring in mijn leven gebracht? En welke stimulerende actiestappen kan ik ondernemen om mezelf te bevrijden van het opnieuw creëren ervan?

Net zoals we op persoonlijk niveau de koorden opruimen, zijn we ook op mondiaal niveau de koorden aan het opruimen. Verwacht getuige te zijn van grote verschuivingen en bewegingen in de relaties tussen landen.

Er zullen nieuwe verbindingen worden gevormd, en oude, gebaseerd op de ‘wij versus zij’-mentaliteit, zullen beginnen uiteen te vallen. Dit is echt een spannende tijd!

Vergiffenis

Om ons genezingsproces nog verder te versnellen, is vergeving een geweldige keuze.

Vergeving heeft niets te maken met het goedkeuren of excuseren van wat dan ook.

Vergeving gaat over het bevrijden van onszelf van een verleden waarvan we misschien dachten dat we het wilden, dat in feite onze macht weggaf aan een persoon, ding of verwachting.

Vergeving gaat over het niet langer toestaan dat iemand in jouw geest huurvrij leeft.

Omdat we nog steeds in onze menselijkheid zitten, is vergeving nog steeds belangrijk en dient het om ons opnieuw te verbinden met wie we werkelijk zijn in onze diepste kern.

Vergeving dient als een brug die ons van de slaap naar het ontwaken uit de sluier van illusie brengt.

Verder gaan

De koordgenezing waar we nu doorheen gaan, opent ons voor een nieuw tijdperk van vrede, liefde, eenheid en overvloed voor iedereen.

We kunnen wat er nu gebeurt zien als een verfijningsfase.

Nu we naar een nieuw tijdperk worden gebracht, is het volkomen normaal dat we een rouwperiode doormaken.

Als je veel verdriet of rouw voelt opkomen, of als je het in het collectief voelt, weet dan dat dit deel uitmaakt van het genezingsproces.

Het betekent niet dat we minder spiritueel of verlicht zijn als we een rouwperiode doormaken.

Door het belang van rouw te erkennen en onszelf de volledige toestemming te geven om het te ervaren, beoefenen we feitelijk een hoger bewustzijn op het hoogste niveau.

De komende maanden is het belangrijk dat we liefdevol, vriendelijk en meelevend zijn tegenover onszelf en anderen. Er is veel innerlijke en uiterlijke transformatie gaande, dus laten we bereid zijn vriendelijk te zijn voor iedereen, inclusief onszelf.

We zijn allemaal één familie, en spoedig zal zich een heel andere collectieve realiteit gaan manifesteren, naarmate er mooiere zielen beginnen te ontwaken.

Samen creëren we actief de grote verschuiving door de eeuwen heen, en daarvoor ben ik diep dankbaar.

Tot de volgende keer,

Met liefde,

Emmanuel

Bron

Vertaling: wakkeremensen.org