zondag 3 juli 2022

Wie is Lilian Ferru? (video) ~ 3 juli 2022 ~ Lilian Ferru

Wie is Lilian Ferru? (video)

2 juli 2022 / Door Lilian Ferru

Interview van Leo Arets met Lilian Ferru (2009)

Lieve Jij,

Soms, als je iets zoekt, vind je dingen waar je helemaal niet op bedacht bent. Ik ben allerlei dvd’s aan het sorteren voor een documentaire over Paul.

Opeens heb ik een interview in handen, waar Leo Arets mij vragen stelt en waar ik openhartig vertel  over mijn rebelse jeugd, de liefde, het schrijverschap, de opkomst van het voormalig Spiritueel CafΓ© Heerlen, de sprekers van die tijd, en mijn ervaring met Marcel Messing.

De NCRV kwam filmen tijdens de liefdesavond van Geert Kimpen, de regionale tv L1 maakte opnames tijdens een lezing van Patty Harpenau. Er zijn fragmenten te zien van Roy Martina en andere sprekers. Jee ik ben best gedreven, zeg maar ambitieus, om dit alles tot een groot succes te maken. Iets dat ook gelukt is.

In globale lijnen komt mijn leven voorbij. Puf, alweer vind ik mezelf te dik. Ook waarschuwde ik toen al om alert te zijn voor de onwaarheden in de media, een griepje, met de prik (of de chip), er achter aan. Ik zeg dit tussen neus en lippen en zie wat we allemaal voor de kiezen hebben gekregen.

Waar het uiteindelijk om gaat is om jouw goddelijkheid te representeren. Dat is nog steeds zo, maar toen had ik geen flauw benul van wat de toekomst zou brengen. Als Paul een jaar later door een beroerte wordt getroffen, staat alles op de kop. Twaalf intense jaren volgen, waarbij de boodschap verandert in: ‘EΓ©n met de Bron en niets anders!’

Nu zeg ik: ‘Wie zijn goddelijkheid representeert is Γ©Γ©n met de Bron’.

Wie was ik in 2009 en wie ben ik anno 2022? Voor mijn gevoel heb ik een hele transformatie ondergaan en toch is de kern hetzelfde. Het eeuwige onveranderlijke in mij, is net zo onveranderlijk als in jou. Dat is wat we altijd met ons meenemen, ook al kunnen inzichten zich verdiepen of ga je door een heel proces. Als ik naar deze beelden kijk, weet ik dat ik niet meer de persoon van toen ben en toch blijf ik in wezen mezelf. Alleen, zo zeggen mijn vriendinnen, ben ik nu mooier.

Daar valt natuurlijk niet over te redetwisten…

Ik wens je veel kijkplezier,

Liefs Lilian