dinsdag 5 juli 2022

Waarom verandert er momenteel zoveel op Aarde? Hoe gebeurt verandering? Wat werkt wel? En waarom dan? Stefan Van Heester


Waarom verandert er momenteel zoveel op Aarde?

Hoe gebeurt verandering? Wat werkt wel? En waarom dan?

 

Verandering begint aan de onderkant van de piramide, de basis.
Welke piramide vraagt u? De piramide van de maatschappij waar het volk onderaan staat en enkele machthebbers bovenaan.
Het is altijd een verandering in de basis van de piramide die tot ware verandering leidt, niet een verandering aan de top.
Een voorbeeld: tegenwoordig bestaan er gezondheidscodes op voedingsproducten, het ene is zogezegd gezonder dan het andere. Ik ben het daar niet mee eens maar dat is een andere kwestie. Waar het om gaat is dat er ooit iemand in de maatschappij is begonnen met veganisme en vegetarisme. Het is niet de huidige leider van de regering die dat spontaan beslist 'we moeten meer groenten eten', het gaat om een evolutie die vanuit de maatschappij is ontstaan. Her en der ontstonden natuurwinkels en biowinkels, gevolgd door veganistische restaurants gevolgd door vegan producten in de supermarkt.
Dat is een evolutie die begon bij iemand in de maatschappij of meestal enkelen in de maatschappij. Dat idee verspreidt zich en na enkele jaren of decennia is het gemeengoed geworden. Zo werkt het altijd.
Nogmaals het is niet de top van de piramide die zegt 'méér groenten!', het is iemand aan de basis van de piramide die zegt 'ik ga meer of enkel nog groenten eten'.
Dat idee wordt overgenomen door anderen die er de waarde van inzien en het idee verspreidt zich.



Als het idee genoeg aantrek vindt, net zoals een sneeuwbal groter wordt als je hem over de grond rolt en er sneeuw aan blijft plakken, heb je tractie. 
Maar niet elk idee krijgt tractie of niet elk idee verandert de maatschappij.
Waarom is dat?
Omwille van de factor tijdsgeest.


Tijdgeest komt van het Duits Zeitgeist en staat voor een onzichtbare kracht die een bepaalde tijd beheerst.
De vraag is: wat is die onzichtbare kracht?

Die onzichtbare kracht is ether, het 6de element, die vanuit het universum onze planeet beïnvloedt.
De Aarde heeft een elektromagnetisch veld, wij als mensen ook overigens, en dat veld wordt dageljks beïnvloed door de energie in het Universum.
Je kan dat tegenwoordig volgen aan de hand van de Schumann-resonantie en de verschillende meters op het internet die protonen, elektronen,... in de atmosfeer meten, net als uitbarstingen op de Zon of Gamma-uitbarstingen in het heelal.
Al deze zaken hebben een impact op onze Planeet en ook wij als mens.
Wist je trouwens dat de Noordelijke en Zuidelijke maansknoop (van de Maan dus) de getijden van onze oceanen regelt? Dat is een gigantische kracht louter en alleen door de aantrekking van de Maan. Je kan je afvragen wat dat met ons als mens doet.
Ik ben naast blogger ook astroloog en in de astrologie bepaalt de plaatsing van de Noordelijke Maansknoop in je geboortehoroscoop je levensmissie. Met andere woorden hier zijn enorme krachten aan het werk.

 

Goed maar wat betekent dit verder voor ons? Wat zijn we met die onzichtbare krachten en de tijdsgeest? Wel het interessante is dat verschillende bronnen over hetzelfde spreken: we zitten aan het einde van een mega-cyclus. Dat vinden we terug in de Kali uit India, de cycli van de Maya's, de Tzolkin-kalender, Westerse astrologie, spirituele bronnen,... Ze spreken allemaal over hetzelfde namelijk over een nieuw soort bewustzijn dat zich op Aarde manifesteert.

Eenheidsbewustzijn.
De bewustwording dat we allemaal één zijn, afkomstig van dezelfde Bron en allen gelijk.


Ik las enkele jaren geleden dat we met onze Aarde door een nieuw deel van het universum 'varen' en dat dit zorgt voor de verhoging in bewustzijn. Dat lijkt mij zeer plausibel.
Hoe dan ook, de tijdsgeest voor de komende decennia is eenheidsbewustzijn.
Ik hoorde gisteren een Zweedse onderzoeker* hetzelfde zeggen: er zijn 9 golven van bewustzijn en de 'hoogste' golf werd in 2011-2012 geactiveerd, het is de golf van eenheidsbewustzijn.
De Maya's kondigden het einde van de wereld aan in 2012? Neen, het einde van de wereld zoals we hem kennen en het begin van iets nieuws.

Dat brengt me terug tot wat ik eerder zei over verandering en tractie: nieuwe ideëen die als basis eenheidsbewustzijn hebben, de inclusie van alles en iedereen, zullen tractie krijgen.
Dat omvat ook ideëen die rekening houden met toekomstige generaties en de natuur respecteren. Of spirituele praktijken die er naar streven om aan jezelf te werken en je eigen schaduw te transformeren want als iedereen innerlijke vrede heeft, is er vrede op Aarde. Simpel maar niet gemakkelijk.
Nochtans kan het, want de tijd én de tijdsgeest is er.
We gaan van Service To Self naar Service To Others (including the self).
Van STS naar STO.

Vandaar ook dat het momenteel zo rommelt in de maatschappij want de tijd van macht is voorgoed voorbij.
Mensen willen als gelijke behandeld worden en gerespecteerd worden, niet als slaaf behandeld worden of 'leven voor zijn werk'.
Het verklaart ook waarom er plots zoveel te lezen is over non-dualiteit, advaita, boeddhisme, daoïsme, vrede, vergeving, liefde,... het is een verderzetting van thema's uit de jaren '60 waar de mensheid nà de atoombom ook smachtte naar een betere manier van samenleven.
Er moet een betere weg zijn.

We krijgen als mensheid de unieke kans om een nieuwe manier van samenleven neer te zetten.
Laat ons er nuttig gebruik van maken.
The Force is within us.

(c) Stefan Van Heester