maandag 18 juli 2022

Opnieuw geboren worden, en opnieuw, en opnieuw…18 juli 2022 ~ Owen Waters

Opnieuw geboren worden, en opnieuw, en opnieuw…

Door: Owen Waters – 17 Juli 2022

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel incarnaties een complete menselijke ervaring hier op aarde omvat? Voor velen, komt het antwoord als een hele schok.

Hoe ouder je wordt in dit leven, hoe dichter je komt bij het verkrijgen van meesterschap over de belangrijkste lessen van dit specifieke leven. Dit zijn lessen die je op zielsniveau hebt gepland voordat je werd geboren. Als je terug kijkt op je leven, lijkt het soms alsof het allemaal in een flits voorbij is gegaan.

Het lijkt wel gisteren dat je nog jong genoeg was om te denken dat je veel over het leven wist. Nu je ouder bent en veel meer geleerd hebt, wordt het duidelijk dat er veel meer in het leven van een mens zit dan iemand in één korte incarnatie kan leren of ervaren.

Toen ik in de jaren 80 in Los Angeles woonde, keek ik er naar uit om elke dinsdagmiddag een regressist te bezoeken die vorige levens behandelde. Eenmaal per week, gedurende enkele maanden, werd ik in een diepe, veranderde toestand gebracht en kon ik scènes oproepen uit welk vorig leven dan ook dat mijn zielsbewustzijn mij als volgende wilde laten ontdekken.

Uiteindelijk, na vele weken, was de nieuwigheid eraf, maar ik was altijd verbaasd over de grote verscheidenheid aan ervaringen die ik heb meegemaakt om een goed begrip te krijgen van de ervaring van een fysiek mens op Planeet Aarde.

Om een brede ervaring op te doen van alle variëteiten van het menselijk leven met zijn triomfen en mislukkingen is veel meer nodig dan één leven. Doorgaans zijn er voor een jonge ziel 288 incarnaties nodig om een volledige rondreis te maken door de menselijke ervaring op aarde.

Dat is een schok, nietwaar?

Wij leven hier in een cultuur die voor het grootste deel gelooft dat dit ene leven alles is wat er is. In werkelijkheid zijn we al vaker in het reïncarnatiewiel rondgegaan dan we ons kunnen herinneren.

Hier is waarom er wel 288 levens zijn in een complete menselijke ervaring. Er zijn twaalf astrologische tekens en twaalf stadia van reïncarnerende levenservaring. Deze ervaringsstadia lopen helemaal uiteen van ‘Onervaren Mens’ tot ‘Meesterschap over de Menselijke Ervaring’. Tot zover vereist die hoeveelheid variatie 12 maal 12, of 144, levens.

Dan is er nog de noodzaak om zowel de yin als de yang versies van alles te ervaren, wat gewoonlijk wordt bereikt door de keuze te maken om ofwel mannelijk ofwel vrouwelijk te zijn voor elke incarnatie. Als je 144 maal 2 vermenigvuldigt, kom je op 288.

Vroeg of laat wordt de jonge en onervaren ziel, in menselijke termen, een ‘oude ziel’. Dan beginnen zij de losse eindjes van hun eigen ervaringsgeschiedenis aan elkaar te knopen ter voorbereiding op de overgang naar het volgende ervaringsstadium op de lange en fascinerende reis terug naar de uiteindelijke bron waaruit wij allen zijn voortgekomen.

Owen Waters

https://www.infinitebeing.com/ebooks/metaphysics.htm

Vertaling: wakkeremensen.org