donderdag 22 september 2022

September-equinox 2022 ~ Door Tanaaz


September-equinox 2022

De Equinox van 22 september brengt een keerpunt in het astrologische jaar. Energie begint in een nieuwe richting te verschuiven en leidt dingen om te veranderen, evolueren en groeien in een nieuwe richting.

De Equinox is lang een heilige tijd geweest, wanneer de sluier tussen de fysieke en spirituele wereld dunner wordt en het energieraster van de planeet in een hogere vibratie en harmonie komt. Heel Moeder Aarde reageert op de Equinox, en dit is iets dat we misschien zelfs kunnen zien met de wisseling van de seizoenen.

Op het noordelijk halfrond begint de natuur af te werpen, los te laten en los te laten. Op het zuidelijk halfrond begint de natuur te bloeien en bloeien. Waar je ook woont, we kunnen allemaal deze verschuiving in energie door ons eigen leven voelen stromen. We kunnen ontdekken dat sommige dingen moeten worden losgelaten en dat sommige dingen tot volle bloei komen.

Weten wat we nodig hebben om uit te breiden en wat we moeten samentrekken, kan kristalliseren als de Equinox aanbreekt. We kunnen beginnen te zien wat voor ons het belangrijkst is, waar we onze energie aan willen besteden en waar we onze intenties willen neerzetten.
Als we ons uit balans voelen, of willen samensmelten met de energieën van Moeder Aarde, kan opzettelijk tijd buitenshuis doorbrengen in verbinding met de natuur ongelooflijk harmoniserend en helend zijn.
De september-equinox en het begin van het Weegschaalseizoen
De Equinox van september brengt ook het begin van het Weegschaalseizoen, een teken van de dierenriem dat sterk verbonden is met het vinden van onze balans en de stroom tussen geven en ontvangen in ons leven. Weegschaal vertegenwoordigt ook het zelf in de ander, wat in wezen de persoon is die we worden in de vele verschillende relaties in ons leven.
Houden we van wie we zijn als we bij bepaalde mensen zijn? Zijn er bepaalde relaties die het beste in ons naar boven halen? Zijn er bepaalde relaties die ons uitdagen om te groeien door onze trauma's en onbewust gedrag te triggeren? Zijn er relaties die gewoon leuk zijn en die ons herinneren aan de vreugde die we hebben? Zijn er relaties die eenzijdig aanvoelen of relaties die we moeten onderhouden om professioneel te blijven of de vrede te bewaren?
Relaties zijn vaak onze grootste leermeesters. We hebben ze nodig om te gedijen, te groeien en te begrijpen wie we werkelijk zijn.
Als je wat werk rond relaties wilt doen, kunnen de Equinox en energieën van het Weegschaalseizoen een gunstige tijd zijn.
Hier is een dagboekoefening om u op weg te helpen -
Denk na over uw nauwste, meest diepgaande of meest hinderlijke relatie, en kijk dan eens naar de volgende vragen. Deze vragen kunnen lastig zijn, dus voel je erin. Ga met je intuïtie of begin gewoon met schrijven en kijk welke antwoorden eruit komen. Deze vragen zijn niet echt bedoeld om volledig te worden beantwoord, maar om verschillende ideeën of inzichten op te wekken of aan te wakkeren.
Wat denk je dat deze relatie je probeert te leren?
Heb je het gevoel dat deze relatie karmische banden heeft of in je zielscontract staat? Zo ja, wat is volgens u het hogere doel van dit alles?
Zou je in deze relatie kunnen projecteren of willen dat dingen anders zijn dan ze zijn?
Luister je echt en communiceer je duidelijk in deze relatie, of ga je ervan uit?
Moet er iets veranderen in deze relatie, en zo ja, kan deze verandering bij jou beginnen?
Hoe kun je in deze relatie als je beste zelf verschijnen?
Welke delen van jou zijn verstikt in deze relatie? Welke delen van jou worden aangemoedigd om te floreren?
September Equinox Astrologie 2022
Tijdens de Equinox van september 2022 hebben we zes grote planeten in retrograde, wat ons visitekaartje van het universum is geweest om te reflecteren, op te laden en te heroverwegen hoe we ervoor kiezen om onze energie te besteden.
Op Equinox-dag staat Mercurius retrograde op één lijn met de zon en voegt hij zich bij het krachtpunt van nul graden van Weegschaal. Als de zon en Mercurius samen zijn op deze krachtpuntgraad, wordt hun energie samen aangejaagd en doordrenkt.
Dit kan ons meer verlichting brengen, een diepere helderheid, en kan helpen om alles wat onder de schaduwen verborgen was naar boven te halen.
Zoals Boeddha ooit zei: "Drie dingen kunnen niet lang verborgen blijven: de zon, de maan en de waarheid." En dit voelt als een zeer passend citaat voor deze kosmische samensmelting.
Als er iets in je leven is waar je duidelijkheid over wilt, of antwoorden waar je naar op zoek bent, vooral rond de relaties in je leven, zet dan een intentie op deze Equinox-dag en blijf openstaan ​​voor de tekenen, berichten en inspiratie die je ontvangt!
Om de krachtige balancerende energieën van de Equinox te vieren en ermee te werken, doe ik een live Zoom-sessie op 21 september om 10.00 uur PDT. In deze sessie zullen we praten over de astrologische energieën achter de Equinox en samen een groepsritueel en intentie instellen. U kunt zich hier aanmelden . En maak je geen zorgen, als je de livesessie niet kunt maken, is er een opname beschikbaar. Ik kijk ernaar uit je daar te zien!