vrijdag 2 september 2022

Bledo: super voedsel


Bledo: super voedsel en zuurstof in de hersenen die voor velen onopgemerkt blijven. Het is gebruikelijk om door de straten te lopen en deze plant te zien groeien zonder dat iemand hem kwijt is, alsof het een berg is. Dit gras is onderschat sinds de koloniale tijd, maar het heeft een zeer grote hoeveelheid voedingsstoffen.

De wetenschappelijke naam is amaranthus en het brengt foliumzuur, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, kalium, ijzer, zink, koper, vitamine B1 of thiamine, B2 of rivoflavine, B3, A en C (meer dan sinaasappel). Het is ook een bron van aminozuren zoals lysine, die je in vlees, vis en eieren vindt. Heeft calorieën, eiwitten, koolhydraten, vezels en as, is laag in cholesterol en heeft meer vezels dan maïs, rijst en tarwe.

Het wordt ook gebruikt om het spijsverteringskanaal te reinigen, diarree, interne bloedingen, overmatige menstruatie, huidzweren, koorts, keelirritatie, parasieten, hoesten en depressie tegen te gaan. Bovendien wordt het gebruikt voor neurale stimulatie en zuurstof in de hersenen, wat het geheugen en de concentratie verbetert.