maandag 13 juni 2022

Onze Creatieve Aanwezigheid ~ 13 juni 2022 ~ Kenneth Schmitt

Onze Creatieve Aanwezigheid

Kenneth Schmitt – 9 Juni 2022

Wanneer we nadenken over het idee dat wij de scheppers zijn van onze levenservaringen, kunnen we erkennen dat dit meer is dan een mentaal proces. Ons hele wezen is creatief in de mate waarin het bijdraagt aan onze staat van zijn. Hoe wij over onszelf denken is ook een staat van weten. Als we beseffen dat we hier en daar gebreken hebben in ons lichaam en onze persoonlijkheden en onderbewuste driften, kunnen we ook beseffen dat ons scheppingsproces een complex schild van beperkingen heeft dat we moeten oplossen, als we helder willen zijn in ons bewustzijn.

Als we helder zijn, kunnen we creëren wat we wensen zonder beperkingen. We kunnen onbevreesd en op ons gemak zijn. We kunnen energetische patronen die in elk moment opduiken volledig confronteren. Er zijn voorbestemde ervaringen die we niet kunnen beheersen. Wij kunnen echter wel onze reacties erop beheersen, door ons bewust te zijn van de kwaliteit van hun polariteit en vibraties. 

Wij kunnen ons hiervan in elke situatie snel bewust zijn. Als wij ervoor kiezen of verplicht zijn ons bezig te houden met de energieën die naar ons toe worden gebracht, kunnen wij ze versterken of verminderen met onze gedachten en gevoelens, of wij kunnen gewoon observeren. Elke ervaring heeft een energetische kwaliteit, en wij kunnen ons ofwel afstemmen op de vibratieresonantie ervan, ofwel het negatieve omzetten in het positieve. Als dit niet mogelijk is, kunnen we het uit onze ervaring oplossen door onze aandacht te verplaatsen naar een positief niveau van mededogen en liefde.

Hoe wij over onszelf denken en voelen, bewust en onbewust, bepaalt onze staat van zijn. Dit is onze energetische handtekening die we uitstralen in het kwantumveld dat ons omhult. Hier stoten wij energetische patronen af en trekken deze aan die verdwijnen of zich manifesteren in onze persoonlijke ervaring. We hebben elektrische en magnetische polariteit in onze gedachten en emoties. Mensen hebben meestal een dualistische polariteit van zowel negatief als positief, maar primair zijn we negatief, omdat we op een bepaald niveau angstig zijn.

Om duidelijk te zijn, moeten we weten dat we onsterfelijk zijn. Ons huidige bewustzijn is altijd bij ons. Veel mensen die gestorven zijn en teruggekomen, bevestigen dat ons bewustzijn zich ver buiten het lichaam uitstrekt en altijd aanwezig is. Diepe meditatie in welke vorm dan ook die voor ons werkt, kan ons helpen onze fysieke beperkingen te overstijgen. Langzame, diepe, ritmische ademhaling kalmeert ook de geest en maakt transcendentie mogelijk.

Stil en bewust zijn in de natuur helpt ons om ons af te stemmen op de resonantie van de Geest van de Aarde. Dit is een positieve resonantie van onvoorwaardelijke liefde in de versterking van al het leven. Naarmate we gevoeliger en ontvankelijker worden voor de energieën van de natuur, kan ons bewustzijn zich openen voor het rijk van natuurgeesten en andere wezens die in resonantie leven met Gaia. We kunnen onze creatieve aanwezigheid gebruiken om alle wezens in de natuur te helpen om meer liefde en vreugde te ervaren.

Kenneth Schmitt

Vertaling: Martien / voor wakkeremensen.org