woensdag 15 juni 2022

Lichtheid van zijn - Judith Kusel


Lichtheid van zijn - Judith Kusel

Als we dankbaar zijn voor alles en nog wat, is die innerlijke vreugde altijd aanwezig. Want in dankbaarheid liggen de sleutels van het leven zelf. Voor vreugde ontgrendelt onze innerlijke creativiteit en meer dan dit, ontgrendelt verder deduizend bloemblaadjes roos in onze harten. Want vreugde bevat de Lichtheid van Zijn!

Heb je ooit op de top van een berg gestaan, die je, na veel inspanning, zweet en pijnlijke spieren, uiteindelijk hebt overwonnen? Was er niet dat ontzag en die verwondering over het uitzicht dat je nu begroette, zoals je in de verre wijde ginds beneden kon kijken? Maar tegelijkertijd welde die innerlijke verwondering en vreugde in je op? Die pure vreugde om daar te staan ​​en EEN te worden met de berg, één met het uitzicht, de schoonheid en de hele schepping? Ik heb op momenten als deze vaak gemerkt dat er een diep gevoel van vrede, stilte en daarmee een diepe innerlijke vreugde is!

Wanneer de innerlijke vreugde een manier van leven wordt, bereikt men inderdaad een graad van meesterschap. Want het wordt een manier van leven, net zoals dankbaar zijn voor alles en alles een manier van leven en leven wordt!

Als je een hekel hebt aan een situatie, of een persoon in je leven, heb je de neiging om meer mensen aan te trekken die je kwalijk nemen. Maar als je dat begint te veranderen, en begint te zeggen "dank je wel!" voor de persoon, de situatie of omstandigheden begint alles te verschuiven! Plots vindt er synchroniciteit plaats, en deuren gaan open, en de persoon verandert plotseling, terwijl jij verandert, net als de situatie. Als je bijvoorbeeld je baan niet leuk vindt, of het huis waarin je woont, en erover kreunt en kreunt, dan zul je daar meer van aantrekken. Maar als je dankbaar begint te worden voor elk meubelstuk, voor een bed om in te slapen, voor eten, voor alles, zelfs de eenvoudigste dingen, zul je verschuiven. En terwijl je verschuift, zul je nu in staat zijn om het huis aan te trekken dat je echt wilt hebben. Waarom? Omdat je eigen trillingsfrequentie is verschoven naar een veel hogere, en daarmee,

Wanneer we echt dankbaar worden voor alles en nog wat, voor elke situatie waarin we ons bevinden, begint magie te gebeuren. Hiermee ontspruit de innerlijke vreugde en we schakelen nu inderdaad naar een veel hogere versnelling - hogere trillingen en zijn nu inderdaad klaar om meer aan te trekken om dankbaar voor te worden en meer vreugde te gaan vinden.

Ik merk dat wanneer men in een hogere staat van vreugde is, men zelfs de kleinste bloemen begint op te merken, de tinten blauw in de zee, de steeds veranderende stemmingen van de bergen, en inderdaad dat men geniet van wat er al is, in en om je heen. Je begint de Vreugde te worden die het leven van anderen verlicht, want vreugde is besmettelijk!

Vreugde in de kern is onschuldig. Het is als een kind dat zo verrukt is een vlinder te 'ontdekken' en er vervolgens op wil jagen. De vlinderdans brengt de dans van vreugde en vreugde in het kind naar boven!

We zijn vergeten hoe we met vreugde moeten dansen - gewoon voor de vreugde!
We zijn vergeten te zingen - en vinden het zo leuk om onze stem te laten zingen!
We zijn vergeten om 's nachts uit te gaan en gewoon zoveel vreugde te vinden in de sterrenhemel boven ons!

We zijn vergeten elkaar gewoon te omhelzen en te zeggen: "Ik hou van je!" vanwege de vreugde die de anderen in ons leven brengen.
We zijn vergeten te schrijven "Dank u!" notities.

Meer nog, we zijn vergeten te zeggen: "Dank je wel!" aan onze eigen Schepper voor de grootsheid van de schepping, zichtbaar en onzichtbaar. De perfectie van het leven en levensvormen.
Wanneer de innerlijke vreugde een manier van leven wordt, en leven, dan kunnen we echt de dans van het leven dansen met uitbundige inspiratie.

Dit betekent niet dat we geen uitdagingen zullen hebben. NEE! Het betekent gewoon dat we leren de uitdagingen aan te gaan, en er niet voor weg te lopen, en zelfs dankbaar worden voor die uitdagingen, en de zielslessen in meesterschap die ze brengen. Te midden van uitdagingen vreugde kunnen vinden, is inderdaad meesterschap!

Ik ben in krakerskampen geweest waar de mensen zo weinig hebben, en woon in louter hutjes van karton en plastic zakken. Toch heb ik kinderen van vreugde zien dansen en volwassenen zien glimlachen en je verwelkomen in hun huizen, en aanbieden om al het magere voedsel dat ze hebben te delen. Ik ben naar Kraals in Zoeloeland geweest en ze deelden wat ze hadden, zelfs als ze 30 kilometer naar de dichtstbijzijnde winkel moesten lopen, de hele weg bergopwaarts - om de pudding te kopen: - gemaakt van een brood met boter.

Vreugde ligt niet in wat je hebt, wat je bezit, wat je draagt.
Het komt uit de diepten van je ziel en je eigen relatie met je Maker en al het leven.
Vreugde komt inderdaad van nature voor de ziel.
En in deze gedenkwaardige tijd, wanneer we verder stappen in een totaal nieuw leven en een nieuw begin, borrelt de vreugde van dit alles op!


Mijn oprechte wens is dat je die innerlijke vreugde vindt en met liefde leeft.
**Door Judith Kusel