zondag 19 juni 2022

DE SEKSUEEL VERVULDE VROUW ~ Prahimsa




DE SEKSUEEL VERVULDE VROUW

.... zij die ons leidt naar aardse heling ....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ja, ik ken haar; … de seksueel totaal vervulde vrouw. Zij is zacht, stromend, wijs, open, in verbinding, half in de hemel en half op aarde, zwevend, gevend, knuffelig en empathisch.
Zij is de schakel tussen de hemel en de aarde… Haar rijke emotionele leven is dan in een volmaakte extatische kalmte gezakt waarin zij nog louter vrede ervaart. In die fases, en met die seksuele gloed, is zij een ingedaalde engel op aarde.
Ik ken ook de seksueel geheel onvervulde vrouw. Zij is hard, hoekig, kattig, onaardig, onredelijk, manipulatief en kil. Zij is in die fases geen ingedaalde hemelse engel, maar een aardse kat met hele scherpe en gemene klauwen.
Hoe kunnen die uitersten tot stand komen? En waar komen die uitersten vandaan?
Naar mijn ervaring is er in het geheel der liefde, en dus ook in het domein van de seksualiteit, één belangrijk toverwoord. Als dat er niet is, groeien de stress en de dualiteiten. Als dat er wel is, smelten alle stress en dualiteiten, en zullen liefde en eenheid de boventoon voeren.
En dat toverwoord is:
… VEILIGHEID …
Als een vrouw zich volledig veilig voelt, zal zij haar hart, geslacht en lijf volledig openen. Dan kan zij hemelse energieën van eenheid en liefde ontvangen en deze op aarde verspreiden. Als zij zich onveilig(er) voelt, sluit zij haar hart, geslacht en lijf. Dan daalt zij af naar de aardse energieën van dualiteit, stress, strijd en drama.
Ik heb laatst het een en ander gelezen over een bepaald soort vrouwelijk orgasme, en dat is het “baarmoederhals orgasme”, ook wel het “cervicaal orgasme”. De volgende alinea leidde mij naar het onderwerp “veiligheid”:
"... The factors that lead to cervical orgasm involve far more than just technique. A woman has to feel open, relaxed, and uninhibited with herself and her partner. If there is any kind of unresolved tension in the space — either long-term like sexual abuse, or short-term like an argument with her lover at breakfast — these things will affect her ability to really let go. And the letting go is key..."
Voor mij gaat deze alinea over o.a.: vrede, harmonie, veiligheid, openheid, kwetsbaarheid, liefde en hartsgedragen communicatie.
Je kunt samen enkel die stressloze staat van zijn ervaren als je vanuit geopende harten met elkaar communiceert. Ik noem dat “hartscommunicatie”…
Zonder hartscommunicatie zal de vrouw zich niet veilig voelen. Dan zal zij zich in meer of mindere mate (af)sluiten, haar emoties zullen groter worden, en de dualiteiten zullen haar houding, energie en gedrag flink beïnvloeden.
Staat de hartscommunicatie wél centraal in de verbinding met haar geliefde, dan gebeuren er gaandeweg talloze cruciale zaken:
* zij voelt zich gezien en gehoord
* haar hoofd wordt langzaam stiller
* haar lichaam zal langzaam ontspannen en openen
* zij ervaart veiligheid in zichzelf en bij haar geliefde
* de fabriek van de gelukshormonen zal de productie opvoeren
* haar liefde gaat automatisch stromen
* zij opent haar hart en ziel
* zij wordt stromend, dansend, zwoel, zacht en harmonieus
* door dit alles maakt zij verbinding met het universum
* met als gevolg dat zij een doorgeefluik wordt van kosmische wijsheid
Hartscommunicatie is niet zomaar tussen geliefden aanwezig, en al helemaal niet als er in het moment grote emoties zoals, pijn, verdriet, boosheid en jaloezie omhoog komen. Dan zijn de rapen al snel gaar, en dan zal de zachte stromende vrouw veranderen in een giftige kenau die drama wil creëren… gewoon, omdat zij zich niet veilig voelt…
En de man dan? Waar komt hij in beeld?
Heel simpel: de man speelt vanaf de allereerste milli-seconde een cruciale rol in het gevoel van onveiligheid in de vrouw. Hij kan haar (on)veiligheid maken en breken. In de duizenden mini factoren die haar gemoed en gedrag van (on)veligheid bepalen, is hij de essentiële factor.
Als de man haar ziet, eert en respecteert, naar haar wensen en verlangens luistert om haar te begrijpen, haar grenzen leidend laat zijn in zijn houding en gedrag, en hij zijn best doet om haar (pro)actief een gevoel van veiligheid te geven (door haar zo te behandelen en bejegenen zoals hij op het diepste niveau zelf behandeld en bejegend wil worden), zonder dat hij zichzelf verliest en zijn eigen wensen en grenzen vergeet … als de man zich zo gedraagt, dan opent de vrouw zich al heel snel, simpelweg omdat dit haar natuurlijke staat van zijn is.
Hartscommunicatie is een zaak van alle betrokkenen. Zij hebben er elk een eigen aandeel en een eigen verantwoordelijkheid in.
Ooit las ik een prachtig artikel in de Happinez. Een wijze man zei daarin:
… beschouw de relatie als een heilig ruimte waarin jij met eerbied en respect aanwezig bent …
Die heilige ruimte vervuil je niet met:
* een sneer
* een scheldwoord
* emotioneel, verbaal of fysiek geweld
* weghonen, bagatelliseren, vluchten, vechten, ontkennen
* oordelen, aanvallen, daderschap en slachtofferschap
Als jij – als man én als vrouw – jullie verbinding als een heilige ruimte beschouwt, dan word jij toegewijd aan die heilige ruimte. Jullie verbinding wordt dan een voortdurende meditatie, een dagelijkse practice en een leerschool in het in de praktijk brengen van een hartsgedragen en liefdevol bestaan.
Na 10.000 jaar onderdrukking van de vrouw door de man, en door de diepe collectieve wonden die hierdoor bij man en vrouw zijn ontstaan, is de man op het terrein van de hartscommunicatie écht aan zet.
Pas als de man in de benodigde hartscommunicatie het voortouw neemt, en hij zichzelf in verbinding met de vrouw leert om werkelijk open, kwetsbaar, zacht, helder, respectvol en vredig te communiceren, is de vrouw überhaupt in staat om zich te openen (misschien wel voor het eerst in haar bestaan).
En aan de vrouw is er de uitnodiging om zichzelf te leren helder te zijn op inhoud (de waarheid mag benoemd), en zacht te blijven op de intermenselijke verbinding door haar liefde te laten stromen, ook als zij het emotioneel zwaar heeft.
Man en vrouw zijn aan zet… beiden …
Maar de man net iets meer dan vrouw …
Aan hem de schone en pittige taak om de vrouw vanaf de eerste ontmoeting direct het gevoel te geven dat zij écht, wérkelijk en langdurig veilig kan zijn bij een man, ook, en juist, als het even iets minder stroomt tussen hen beiden.
Want dát gevoel is duizenden jaren bij ontelbaar veel vrouwen flink naar de achtergrond verdwenen.
Maar als man en vrouw hier beiden mee aan de slag gaan, en hun relatie / verbinding werkelijk tot een heilige ruimte maken… dan zal de vrouw zich stap voor stap, en met vallen en opstaan, openen in haar hart, lijf, geslacht, innerlijke leven en kosmische wijsheid.
En als dát gebeurt… dan wordt zij door de verbinding tussen haar geslacht en haar hart, direct het ontvangststation voor haar kosmische wijsheid…
…She has the capacity to restore the lifeforce of sex to its rightful place in the temple of human understanding, opening the way for planetary healing and transformation….
Ja… laten wij allemaal, elk mens, man en vrouw en alle genders de weg naar ons hart vinden … zodat wij langzaam groeien in onze hartscommunicatie … en wij de vrouw in haar seksualiteit kunnen catapulteren naar de hemelse sferen…
Want daar heeft de wereld écht behoefte aan… wijze, geopende en ontvankelijke vrouwen, en krachtige mannen met een focus die hen leidt naar hun hart …
Aho
Aum
Inshallah
Namasté
Amen
Prahimsa