dinsdag 20 april 2021

Aartsengel Michael: Je eigen kracht accepteren ~ 20 april 2021 ~ Barbara Bessen

Aartsengel Michael:
Je eigen kracht accepteren

10 april 2021 / Barbara Bessen
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

Lieve vrienden van de maandelijkse boodschappen!

Wij zitten nu al meer dan een jaar in een bijzondere leefsituatie. Het zal zeker bij ieder individueel, door de maatregelen waartoe de regeringen ons zetten, invloed hebben en ons tot veranderingen dwingen. Ieder gaat zijn eigen individuele weg. Het is wel steeds nodig om er steeds op te wijzen dat iedereen zijn eigen leven schept.

Wij kunnen de diepte van deze waarheid niet helemaal begrijpen. Dit komt door ons ego, onze persoonlijkheid, die zich in het uiterlijk leven en de eigen innerlijk opgeslagen zaken die steeds in verband staan met de buitenkant, oriënteren en die ons inspireren om dit of dat wel of niet te doen. Het verstand kan moeilijk begrijpen dat men hier kan leven zonder steeds aan de buitenkant deel te nemen. Dit klinkt wel een beetje gek, nietwaar?

Maar juist dat is ons volgende doel. Jarenlang hebben wij ons met de engelen, de opgestegen meesters en andere geestelijke entiteiten beziggehouden. Wij zijn in hun wereld gegleden en hebben gemediteerd en geoefend, naar de boodschappen van de geestelijke vrienden geluisterd om zo ons leven harmonischer en helderder in te richten.

Nu nemen wij de scepter gedeeltelijk of helemaal in eigen hand. Wij leven dat wat wij werkelijk zijn: Een leven in en met het Hoger Zelf, deze prachtige, goddelijke vonk. Dit is de zogenaamde kwantumsprong die velen van ons nu meemaken. Wij hebben meestal nog een beetje angst voor deze grote kracht die wij werkelijk zijn.

Maar samen krijgen wij het voor elkaar, nietwaar?

Hartelijke groeten.

Barbara Bessen

Aartsengel Michael – Channeling April 2021
„Je eigen kracht accepteren“

Als het niet NU is, wanneer dan wel? Deze vraag wil ik jullie graag stellen. Ik Ben Michael. In volle kracht en vurigheid sta ik hier voor jullie. Wij willen vanaf het begin onze verbinding versterken. Sluit je ogen en ga naar een innerlijke plek naar keuze. Waarschijnlijk kennen jullie deze procedure al. Misschien hebben jullie ook al zo’n plekje om te mediteren. Eenvoudig uitgedrukt: begeef je met een hoger vibrerend deel van je Zijn naar een hoger vibratieniveau met behulp van een visualisatie.

Jullie bevinden je nu op een mooie plek en kijken om je heen. Ga helemaal in je lichaam naar binnen en voel de omgeving en laat je aardse lichaam even los. Focus je op deze plaats en houd een oogje in het zeil. Ik ben daar al en kom jullie tegemoet en ga tegenover jullie staan. Ik begroet jullie en daarna doe ik wat ik altijd doe bij een begroeting. Ik leg een hand op jullie hart. Dit is een ware hartsverbinding die jullie ook bij andere mensen kunnen leggen. Energetisch je hand op het hart van een ander leggen is een oude rituele handeling die voor vrede zorgt en voor de bereidheid om te ontwaken.

Wij staan nu tegenover elkaar. Ik kijk jullie diep in de ogen om heel intensief met jullie in contact te zijn. Kunnen jullie mijn ogen niet zien? Kijk dan naar de plek waar jullie denken dat zij zijn. Als een ontmoeting zoals deze vaker wordt geoefend dan komen er innerlijke beelden.

Zo, nu wil ik graag een beetje aan jullie werken. Velen van jullie hebben in deze tijden de taak om velden te reinigen…..niet alleen die van jezelf maar ook die van het collectief. Door de uiterlijke scenario’s worden er kunstmatige angstvelden gemaakt die toebehoren aan wat het plan voor de mensheid is, of beter gezegd: wat het plan LIJKT…..een plan dat niet door vriendelijk gezinde wezens werd bedacht. Het dient onderdrukking, manipulatie en kuddegedrag. Zij brengen onmacht en minderwaardigheidsgevoelens voort. Zij zijn bedacht om de gedachten van de mensen op een bepaalde manier te sturen. Het idee is dat jullie slaafs aannemen wat er wordt aangeboden en dan – zonder eigen gedachten en ideeën – ervoor te ontwikkelen alsof alles wat collectief wordt gedaan rechtmatig en samenhangend is. Het is overduidelijk dat er nu eigen verantwoordelijkheid wordt gevraagd.

Herinneren jullie je dat wij vele jaren geleden na de Harmonische Convergentie tegen jullie zeiden: Jullie gaan de tijd van eigen verantwoordelijkheid in? Het is belangrijk, zeiden wij, om het leven in eigen hand te nemen en te begrijpen dat alles wat in jullie leven gebeurt, zelfgemaakt is. Dit zorgt weer voor helderheid en kracht. Jullie weten allang dat in jullie emotionele en mentale lichamen is opgeslagen wat jullie leren, wat jullie ervaren en wat men jullie bijbracht over wat jullie hier op Aarde doen.

Maar wie zal jullie zeggen wat er gebeurt als jullie dit zelf niet weten? Binnenin jullie is het weten. Maak je nu even los van het innerlijk beeld van mij. Ik toon jullie een ander beeld over de manier waarop hier duizenden jaren is geleefd. Het beeld wordt een film. Jullie zien nu hoe blij, hoe licht en empathisch jullie hier over deze heerlijke planeet wandelden. Niets was voorbestemd, alles stroomt in liefde en heerlijk lichtjes van de ene mens naar de andere.

Jullie waren goed met jullie eigenlijke vaderland verbonden, jullie reisden naar de sterren en waren je bewust van jullie multidimensionaliteit. Jullie waren er toen ook niet om met geld iets te verdienen. Jullie hadden alles wat jullie nodig hadden. Het was de natuur en het waren de liefhebbende mensen die alles hadden en dit ook weer doorgaven. Alles stond ter beschikking. Jullie waren hier om te genieten om alle dingen in een lichaam te ervaren zolang jullie wilden.

Dan verlieten jullie dit lichaam en gingen verder om ergens anders ervaringen te verzamelen.

Jullie kwamen ook terug om een en ander met je mee te brengen naar dit kleinood, jullie Aarde, om dit hier tentoon te spreiden. Jullie gingen weer, en op een dag hoorden jullie dat er op Aarde veel was veranderd. Wezens zonder hart en vrijgevigheid kwamen en namen, zonder iets te vragen, veel van de natuur en ook van de mensen die hen vertrouwden en hen vanuit hun goede harten gaven wat zij wilden hebben.

Veel te laat hadden de mensen in de gaten welk spel hier werkelijk werd gespeeld. Maar toen waren zij hun grote krachten al deels kwijt en waren zij gevangen in de cyclus van wedergeboorte. De beknopte en korte geschiedenis is die van de Aarde. Ook vandaag is hier geen vrijheid, weinig ware liefde, ook niet onder de heersers en hun motieven zijn meestal weinig eervol, om dit ietwat oud aandoende woord te gebruiken. Waarop wachten jullie, die hier kwamen, om dienstbaar te zijn? Ieder die zich verantwoordelijk om zijn eigen leven bekommert, helpt anderen. Ook degenen die ver weg wonen en niet bekend zijn. Allen voeden zich van velden die om hen heen zijn, die zij in zich dragen en die men als levensinformatie kan betitelen.

Wie vaker van de stad naar het platteland gaat weet hoe een vrij veld aanvoelt. Als er in jullie nog oude ervaringen opgeslagen zijn, ook oeroude, die met onderdrukking, waarde, woede en haat te maken hebben….ga dan naar de velden die hier kunstmatig door gerichte informatie in grootstedelijke gebieden worden geschapen. Los je oude velden op….spring uit de cirkel en zorg voor een overzicht over de manier waarop jullie aan en door dingen gebonden zijn, dingen die allang niet meer bij jullie passen.

Ik tref jullie hier om jullie daarbij behulpzaam te zijn. Wij gaan door een klein transformatieproces. Deze ontmoeting kan meerdere uren duren als jullie willen weten wat ik oplos. Jullie kunnen ook ontspannen achterover zitten en gewoon toekijken hoe ik jullie reinig. Als ik voor jullie belangrijke opgeslagen zaken bewerk en denk dat jullie de zin daarvan dienen te kennen, zal ik jullie de beelden tonen of het jullie vertellen.

Dit is een interdimensionale therapeutische sessie. Neem er de tijd voor, zoek een gemakkelijk plekje en houd je helemaal bezig met deze ontmoeting. Het hoeft niet allemaal direct te gebeuren….het kan ook later zijn. Laat het mij weten. En vanzelfsprekend sta ik voor jullie vragen ter beschikking. Het is zinvol om onze communicatie op papier te zetten. Jullie verstand wil dit graag zelf bewerken, het houdt daarvan. Maar dan verwatert het, wordt anders uitgelegd, zoals het uitkomt voor het verstand. Laat onze band innig zijn. Jullie macht, dat wat jullie werkelijk zijn, is nu nodig en het gaat er nu om dat jullie (h)erkennen welke sjablonen overbodig zijn.

Velen van jullie zullen in de komende dagen en weken opeens nieuwe levensimpulsen krijgen….ideeën voor een heerlijk leven hier op Aarde en ook om je met de buitenkant en de binnenkant bezig te houden. Ik steun jullie hier graag bij.

Denk eraan dat het heel belangrijk is om hier op Aarde in deze bijzondere fase van verandering, een eigen mening te hebben over hoe het aan de buitenkant lijkt te zijn. En, ieder bepaalt uiteindelijk, ook door onze hulp en nog belangrijker die van het Hoger Zelf, wat werkt en waar jullie niet mee door gaan. Jullie zwaaien de scepter over het menselijk bewustzijn, maar dit werd duizenden jaren lang vertroebeld, het werd beïnvloed. Jullie waren geen meester over jezelf. Neem nu de scepter weer in je hand. Wij zijn bij jullie, maar jullie moeten open staan voor de goddelijke inspiratie en daarnaar handelen. En als er een is die dit doet, zullen er anderen volgen want het geestelijke is het ware….het lichamelijke volgt het geestelijke. Dit is een kosmische wet. Energie volgt het bewustzijn….de uitgezette lijn. Wij zijn geen navigators, wij zijn helpers….jullie zijn de goden die zich vergisten en het is nu tijd om dit te erkennen en actief te zijn.

Of willen jullie doorgaan met knechten te zijn?

Ik Ben Michael

Ontvangen door Barbara Bessen in April 2021. Deze tekst kan vrijuit gebruikt worden. Veranderingen hiervan zijn niet toegestaan.

Büro Barbara Bessen  Großer Burstah 44, 20457 Hamburg +49 (0) 40 37 50 32 01 info@barbara-bessen.com www.barbara-bessen.com