woensdag 18 december 2019

Met dank aan Manuela Inzichten-com


Met dank aan Manuela Inzichten-com 
ELEKTROMAGNETISCHE UPDATE 18-12: Rond 1:00 uur kwam de zonnewind binnen in de atmosfeer van de Aarde. Dit gaf een reactie in het magnetisch veld en we hadden kort een elektronen crash later in de ochtend. Vanaf maandag 16-12 was er bijna continu een kosmische stralingsalert. En we zijn nog steeds in de Heliospheric Currentsheet Crossing (HCC). Hieronder geef ik verdere uitleg hierover.
*
IK VOEG DE NIEUWE UPDATES STEEDS BOVENAAN DIT BERICHT TOE (als ik een nieuw bericht aan maak, dan zet ik de link bovenin erbij.)
*
Zonnewind
Vanaf 1:00 kwam de zonnewind binnen in de atmosfeer van de Aarde afkomstig uit een gat in de corona van de Zon. De zonnewind snelheid liep direct op van 350 naar 450 km/sec. Dit is niet extreem hoog, maar wel een verhoogde zonnewind status. De dichtheid heeft altijd de meest impact op ons en deze schoot na 1:00 ook direct omhoog boven de normale waarden van 0,1 tot 10 p/cm3. Rond 3:00 uur was de zonnewind dichtheid opgelopen naar ongeveer 39 p/cm3. 


Dat is echt flink voor een binnenkomende zonnewind. Maar dat is niet hoog voor x-rays die zichtbaar worden in de zonnewind dichtheid. Die zijn soms tot 190 p/cm3 aan toe. Dus deze zonnewind zet wel het een en ander op gang in ons. Rond 4:00 zakte de zonnewind dichtheid naar meer normale waarden, nog wel licht verhoogd boven de 10 p/cm3. Zonnewind kun je in je lichaam herkennen aan een stroom deeltjes die door heen razen met ook hoorbare ruis.
*
Elektronen en magnetisch veld
De elektronen reageerde op het magnetisch veld met een crash van elektronen hoeveelheid in de ionensphere rond de Aarde. Het was een zeer korte crash rond 7:00 uur was het diepste punt, maar het was geen volledige en diepe crash. Je kunt mogelijk ervaren dat je dieper de Aarde in getrokken of geduwd wordt. De magnetische pool is tijdens een elektronen crash sterker en het elektrische is minder sterk vertegenwoordigt. Soms ervaren mensen ook pijn in het onderlichaam door deze druk, vooral in de heupen en benen. Het magnetisch veld gaf ook een aantal uren reactie vanaf 7:00 uur.
*
Heliospheric Currentsheet Crossing (HCC)
Vanaf donderdag 12-12 gaan we door een Heliospheric Currentsheet Crossing heen. De Aarde switcht dan van de normale magnetische verbinding met de negatief geladen zuidpool, naar de positief geladen noordpool van de Zon. Deze magnetisch verbinding met de positief geladen noordpool kan een gevoel geven van slapend en een dood gevoel in de onderbenen en voeten. De Aarde verbinding voelt dan ook anders en is minder makkelijk te maken. Ook laat het magnetisch veld van de Aarde extremere reacties zien op verstoringen tijdens de verbinding met de positief geladen noordpool. Maar dat is slechts mijn persoonlijke waarneming. Deze verbinding met de noordpool van de Zon duurt meestal ongeveer 4 dagen. Maar nu wat langer, waarschijnlijk nog een dag of 3 of 4.
*
Kosmische straling
Door de binnenkomende zonnewind wordt de wordt de situatie van de kosmische stralingsalert eventjes doorbroken. Deze was al vanaf maandag 16-12 bijna continu actief. Er waren steeds een aantal uren onderbrekingen.
Er was een onderbreking van het kosmische stralingsalert op:
*16-12 van 13:00 tot 19:00 uur
*17-12 van 7:00 tot 13:00 uur
*18-12 vanaf 1:00 uur
De verwachting is dat de kosmische stralingsalert terug keert nadat deze binnenkomende zonnewind weer afneemt. Ik hou je op de hoogte.
Kosmische straling bij kp-index 0 (nul) levert ons ook hoog frequent licht en maakt dat de groei naar eenheid versnelt. Hierdoor komen laagfrequente diepere lagen van onze psyche en lichaam naar de oppervlakte om gezien en getransformeerd te worden. Dus dat kan best pittig zijn. De kwalen zijn wel echte kwalen, dus neem ze ook serieus. De meningen zijn er over verdeeld of deze kosmische straling op grondniveau ook echt impact heeft. Vliegen op grote hoogte tijdens een stralingsalert kan echt schade brengen volgens de experts, daar zijn ze het wel over eens. Dus zorg dat je jodium gehalte in het lichaam op pijl is, want straling maakt dat het jodium gehalte sterkt daalt. Het is verstandig om dit in overleg te doen met je therapeut of arts. Ik plaats de afbeelding met regenboogkleuren 'Geomagnetic score' erbij. (Deze afbeelding is gemaakt door SpaceWeatherNews.com. Dit een community van wetenschappers en enthousiaste mensen die met space weather bezig zijn.) Hierin kun je lezen wat kosmische straling mogelijk kan veroorzaken volgens wetenschappelijk onderzoek. Je kunt lezen in de laatste alinea van dit bericht wat je kunt doen om weer in evenwicht te komen als zich ascentie symptomen voordoen.
*
Piek
Er was nog een x-ray piek op 17-12 rond 6:30. Deze pieken kunnen je mogelijk een gevoel van kwetsbaarheid en naaktheid geven. Alsof je tot op het bot wordt uitgekleed en geraakt in je kwetsbare punten in de psyche en lichamelijk.