zondag 5 november 2017

ENERGETISCH WEEK JOURNAAL 6 - 11 NOV 2017 ~ DEBORAH



Energetisch weekjournaal 6-11: het afsluiten van een periode

Hoe meer jij je vrijmaakt uit de greep van het verleden, hoe meer je bij elke stap die je zet te zien krijgt wat je altijd gekozen hebt en waarom.


Bezinning en afsluiting
Deze week is een week van bezinning en afsluiting. Het afsluiten van een lange periode van duwen en trekken. Van aantrekken en afstoten. Het vrijlaten van alles wat ervoor heeft gezorgd dat je telkens weer terugging naar situaties en mensen die niet passend waren voor jou en die jou juist eerder tegenhielden dat dat het meer creëerde. 


Meer afstand nemen
Je gaat de ware aard van mensen zien wanneer je steeds meer afstand neemt. Het heeft niet te maken dat iemand iets goed of fout deed. Want dat is alleen maar een conclusie. Het gaat erom dat je ziet wat werkt voor jou. Je hebt je te lang in kleine ruimtes proberen te stoppen, terwijl je juist iemand bent die zoveel meer ruimte nodig heeft. En je bent altijd gaan zorgen voor die ander, zonder goed voor jezelf te zorgen.

Inzicht in de situatie
Deze week draait het om het totaal inzicht in deze situatie en dat kan best confronterend zijn. Zeker als mensen (nog) niet bereid zijn je te laten gaan. De liefde die zij denken te voelen is voor hen echt, maar niet wat jij nodig hebt. De manier van hun houden van staat haaks op dat waar jij nog meer toe in staat bent.

Passie en verbinding
Je verlangen om meer passie en verbinding te hebben in het leven is sterker geworden en dat is de weg die je wil volgen. Al het andere is onbelangrijk. Alleen de weg van jouw hart telt. En hoe meer je het laat spreken, hoe beter je kunt horen wat het zegt en hoe meer je gaat begrijpen dat jouw weg anders is dan de weg van de meeste mensen in jouw leven.

Het voeden van jouw ziel
Uit allerlei patronen ben je altijd gebleven. Ook omdat je iemand bent die veel om anderen geeft. Zeker wanneer je ziet dat de ander niet daar is waar zijn of haar hart meer van zal stromen. Maar het is niet jouw taak. Wanneer iemand er niet aan toe is om te horen wat jij te zeggen hebt dan is het een eenrichtingsverkeer en voedt het jouw ziel niet.

Magische avonturen
En dat is de hele reden van de weg die je nu afgelegd hebt. Dat je de dingen kiest die alles in jou doet stromen. Dat je niet meer de weg kiest, waarvan je ooit aangeleerd hebt om deze te volgen. Het is tijd om jouw zielspad te bewandelen. Om je niet meer te laten leiden door alles waarmee jij je geïdentificeerd hebt en wat je aangeleerd hebt. Maar om elke stap in jouw leven te zetten vanuit jouw kern. Om jouw ruimte in te nemen in dit leven en je vrij te voelen. Je nergens meer aan vast te binden, maar om elke dag met een nieuwe, frisse blik te benaderen en je af te vragen welke magische avonturen je allemaal mag beleven.

Deborah