vrijdag 15 juli 2022

Spirituele basisvragen – vreugde en geluk – deel 2 ~ 15 juli 2022 ~ Solia

Spirituele basisvragen – vreugde en geluk – deel 2

Channeling: „Wat betekent echt geluk“

Geluk komt en geluk gaat – schijnbaar! In werkelijkheid is geluk er altijd, alleen besluiten we meestal het niet te willen zien. In deze Solia Channeling leer je wat je weerhoudt om gelukkig te zijn.

„Het leven in het moment ervaren. Het geluk van het moment voelen.
In het geluk blijven. Leed vermijden.
De keuze is aan jullie.
Laat je door het geluk betoveren.“

SOLIA

Geluk en tevredenheid zijn het levenselixier van jullie bestaan. Het is jullie bestemming om het leven in gelukkige tevredenheid door te brengen. Jullie hoofden zijn vol. Vol gedachten en meningen. Dit alles weerhoudt je ervan om in de staat van geluk te komen.

Geluk is ongrijpbaar. Onbegrijpelijk. Jullie kunnen het niet geloven. Geluk is hier! Altijd aanwezig. Altijd in het moment.

Toelaten.
Geluk binnenlaten.
Jullie deuren zijn meestal gesloten.
Jullie harten niet open.

Je kunt geluk in je hart (be)grijpen. Je hart is de instantie die geluk kan voelen. Geluk is niet gericht op een bepaald ding of object. Deze afstemming is niet wat geluk in de kern is.

Je focussen op een specifiek doel is een valkuil. Jullie vallen erin, komen er weer uit en gaan vervolgens op zoek naar het volgende gaat waar je weer in kunt vallen. Jullie valkuilen zoeken jullie zelf uit.

Vergankelijkheid is de illusie van jullie leven. Jullie dingen vergaan. Ze zijn niet blijvend. Alleen het moment is eeuwig.
Geluk in het moment.
Van moment tot moment.
Tot in alle eeuwigheid.

Het moment is eeuwig

Momenten vergaan, maar het moment is eeuwig. Alles is een moment. Tijd speelt geen rol.
Seconden, minuten en uren kunnen dit moment niet vastleggen. Deze grenzen zijn gevangenissen voor geluk. Geluk telt niet. Cijfers zijn geen grootheid die echt geluk zouden kunnen beschrijven. Geluk is onafhankelijk.

Geluk is zelfvoorzienend.
Onafhankelijk.
Ongebonden.

Vrij.

Een vrij gevoel in het hart dragen is een basisvoorwaarde om geluk te kunnen ervaren. Je gedachten verstoren deze gevoelens. Het zijn kleine stroomstoten die het systeem herhaaldelijk verlammen. Kleine kortsluitingen die ervoor zorgen dat het hart geen gevoelens waarneemt. Het is onmogelijk om met het hoofd te voelen. Gevoelens zijn een aangelegenheid van het lichaam. Jullie hebben allemaal gevoelens – meer dan je denkt. En toch laat je ze niet leven. Ze blijven aan de oppervlakte.

Het diepe voelen voor datgene wat om jullie heen gebeurt, zou jullie helpen om het geluk te ervaren. Dit waarnemen – het open waarnemen – is de basis voor het geluksgevoel.

In de waarneming IS alles.
Niets was.
Niets wordt.
Dit Zijn IS.
Niet verdraaien of verbuigen. De acceptatie van het gene dat is.

Willen en moeten – tegenstanders van geluk

Jullie wil zou graag willen dat de dingen anders zijn dan ze zijn.
Jullie wil is de tegenstander van het geluk.

Willen en moeten.

Deze twee parameters maken jullie leven moeilijk. Ze trekken je in richtingen die bij je verstand passen. Maar je natuur is dieper. Willen en moeten hebben niets gemeen met wie je bent.

Je potentieel kan zich het gemakkelijkst ontvouwen als je het vrij laat. Het leeft. Het is levend. Laat het leven en sluit het niet op. Het potentieel is er. Het is je erfgoed. Iets dat jou definieert. Je compleet eigen manier van je uitdrukken. Niet te vergelijken met dat wat anderen doen.

Uniek.
Prachtig.
Door God gegeven.

Het vinden van je potentieel is een geschenk van het leven. Jouw cadeau.

De zoektocht kan een tijd duren. Jullie leven zit vol taken. Jullie hebben het druk. Alles is deel van het gezamenlijke plan. Hoe jullie ook zijn, jullie helpen het levensplan vorm te krijgen. Jullie bouwen allemaal mee. Ieder op zijn eigen manier.

Het Zijn leren

Potentieel is iets dat jullie gegeven is. Het potentieel om te Zijn.
Zonder specificaties.
Niets moet.
Geen regels.
Geen moeten.

Jullie mogen zijn. Jullie mogen zijn zoals jullie willen. Jullie potentieel is niet gebonden aan uiterlijke specificaties. Jullie leven en zijn automatisch in jullie potentieel. Maar de weg van het leven maakt het mogelijk dat jullie steeds dieper in jezelf gaan en je potentieel uitbreiden. Jullie ontwikkeling staat voorop. Jullie prestatie is niet belangrijk. Ontspan. Geef jezelf de tijd en zoek rustig verder welk deel van je potentieel verder vrijgelegd wil worden. Laat toe wat is en geef jezelf vorm zoals jij goed vindt.

Het Zijn leren.
Leren om te Zijn.
Die taak is groot genoeg.

Het geluk van het moment. Koester het en eet je er vol mee. Dan zul je beleven hoe de dingen zich helemaal vanzelf ontwikkelen.

Het leven in het moment ervaren. Het geluk van het moment voelen. In het geluk blijven. Leed vermijden. De keuze is aan jullie.

Laat je betoveren door het geluk.
Dat is alles.
Het ga jullie goed aardbewoners!

SOLIA

Channeling geluk“: ontvangen door Stefan Schmid op 07.08.2019. Deze tekst mag gratis gebruikt worden. Publicatie alleen met deze bronspecificatie: SOLIA – http://www.solia-channeling.de– Stefan Schmid
Wijzigingen in de tekst zijn niet toegestaan.

Vertaling: Petra – voor wakkeremensen.org