vrijdag 1 april 2022

WANNEER BEN JE VRIJ? ~ 31 maart 2022 ~ Jahn J.Kassl


WANNEER BEN JE VRIJ?

Gechanneld door:  Jahn J. Kassl, – 27 Maart 2022

Boodschap van Babaji

“Jezelf ervaren als licht in een wereld zonder licht en als liefde in een liefdeloze wereld is hetgeen waar het bij alle menselijke inspanningen om draait”.

Wanneer ben je vrij?

De ziel

Vind je weg, bewandel je pad en laat je door niets of niemand afschrikken.

Je bent op aarde gekomen om je eigen ervaringen te hebben en om jezelf als goddelijk te kunnen herkennen.

Jezelf ervaren als licht in een wereld zonder licht en als liefde in een liefdeloze wereld is hetgeen waar het bij alle menselijke inspanningen om draait.

Je reis naar deze plek die je de aarde noemt, is precies gepland, exact berekend en in overeenstemming met het verlangen van je ziel. Toeval kan je uitsluiten, willekeur bestaat niet – wat er wel is: de directe begeleiding van je ziel door het doolhof van de tijd.

Je hebt al vele levens geleefd en je hebt ervaringen opgedaan die je maken tot wat en wie je nu bent. Je onsterfelijke ziel gaat elk leven een nieuwe symbiose aan met een menselijk lichaam.

De jaren van 0-7

Ieder nieuw lichaam past zich in de eerste levensjaren aan het bewustzijn van de ziel aan. Je mentale en spirituele bewustzijn is in de hersenen, de zenuwbanen en in het hart geïntegreerd. Op deze manier ben je op 7-jarige leeftijd uitgegroeid tot een volwaardig mens.

Dan ben je bewoond en levendig – en dan begin je je zielsopdrachten te leven. De jaren van 0-7 zijn de acclimatiserings- of aanpassingsjaren van een mens. Daarna begint het grote vergeten en daarmee jouw leven op deze wereld.

Ieder mens heeft zijn leven zelf uitgezocht.

Wat je aantreft, ouders, broers en zussen, land en plaats, cultuur en religie, kortom, alle tradities waaruit het menselijk leven bestaat, zijn door jou gekozen voordat je werd geboren.

Leven na leven bepaal je hoe je verder gaat in je volgende incarnatie op aarde, je kiest zelf waar en met wie je je reis wilt voortzetten.

Nu ben je hier en je klaagt over van alles en nog wat.

Leef zonder te klagen!

Maak alsjeblieft een einde aan deze ontevredenheid met jezelf en met de wereld. Dit is ongepast, want wat je overkomt, gebeurt met een goede reden. Je groei hangt uitsluitend af van de uitdagingen die je aangaat. De “examens” kies je zelf en je kiest ze zo dat je ze aankunt en kunt beheersen.

“Niemand wordt belast met een gewicht dat ze niet kunnen dragen. Elk mens kiest het leven dat hij aan kan en krijgt de omstandigheden die daar het beste bij passen. Maak nooit ruzie met je lot – want het is jouw leven!”

En het is jouw ziel die je begeleidt en ondersteunt bij het oplossen van de verwikkelingen en knopen van het leven.

Nadat een mens door de tunnel van vergetelheid is gegaan en zichzelf volledig ziet als een beperkt mens, is de grootste uitdaging van het leven om je weer aan jezelf te herinneren.

Het hele leven heeft maar één doel: dat je je herinnert wie je bent en waar je vandaan komt!

Zo gauw dat is gebeurd, ben je vrij!

Dat is de reden waarom veel spirituele oefeningen precies dat willen doen – door je te vragen dit of dat te oefenen, word je uitgenodigd om je te herinneren. Je moet het onvergankelijke leven in jezelf leren begrijpen.

Dat is het punt van alle spirituele oefeningen – dat je wordt geopend voor je transcendente Goddelijke bewustzijn dat bestond voordat je werd geboren en blijft bestaan nadat je sterft.

Wat ben je, mens? Wat maakt jou speciaal en waarom ben je op deze wereld?

Vind de antwoorden

Vind de antwoorden en je bent vrij! Laat je door niemand op een dwaalspoor zetten, net zolang totdat je het – totdat je jezelf – hebt gevonden.

Het menselijk lichaam is het voertuig voor je ziel op deze aarde – en toch leeft de ziel niet in het lichaam, maar het is het lichaam dat in de ziel bestaat.

Als dat eenmaal is begrepen, begint je geest zich open te stellen voor wat essentieel is en begint je ware aard zich aan je te openbaren.

Wees bereid om alles te doen wat nodig is om dichter bij deze waarheid te komen, want:

Zodra je je realiseert dat de tunnel waardoor je in deze wereld bent gekomen dezelfde tunnel is waardoor je deze wereld zult verlaten, ben je vrij.

In oneindige liefde ben ik bij je

BABAJI

Vertaling: Petra / voor wakkeremensen.org