maandag 25 april 2022

Affirmaties die werken ~ 25 april 2022 ~ Owen Waters

Affirmaties die werken

Door: Owen Waters – 24 April 2022

Affirmaties worden gebruikt om het onderbewustzijn in een gewenste richting te herprogrammeren. Dit helpt je om door emotionele blokkades heen te komen die je mogelijkheden beperken om het leven ten volle te ervaren.

Elke keer dat je een mentale affirmatie maakt, hoort je onderbewustzijn het en past zich aan de realiteit van die uitspraak aan. Het onderbewustzijn filtert niet, het handelt alleen naar jouw uitspraken. Het is daarom belangrijk dat je jezelf voedt met positieve gedachten over wie je bent.

Een goede manier om te beginnen is om er een gewoonte van te maken de klassieke affirmatie te gebruiken: “Elke dag, op elke manier, word ik beter en beter.”

Negeer elke vorm van scepsis die in je opkomt als je dit begint te doen. Dat is gewoon de automatische reactie die voortkomt uit weerstand tegen verandering. Onthoud, voor elke actie in het leven, is er een tegenovergestelde en gelijke reactie. Wanneer je een actie onderneemt die verandering teweeg zal brengen, kan weerstand tegen verandering zich manifesteren als de automatische, tegengestelde reactie. Voer je actie gewoon uit, hoe dan ook. Ga door met je affirmatie, en maak er een gewoonte van.

De zin die gebruikt wordt in de Oneindig Wezen Meditatie is uiterst krachtig. “Ik ben Oneindig Wezen” is een bevestiging van je eenheid met het bewustzijn waaruit al het leven is voortgekomen. Als je merkt dat hier problemen uit voortkomen, zoals je onwaardig voelen om op één lijn te staan met Al Dat Is, laat die gedachten dan gewoon gaan en breng je focus terug op de zin. Je hoeft de woorden niet te rechtvaardigen of er een intern argument over te beslechten, alleen maar vanwege een of andere voorafgaande conditionering over hoe iemand zei dat je in dit leven “zou moeten” denken.

Behoud de innerlijke discipline om bij de affirmatie te blijven en laat de kwesties onbetwist wegkwijnen. Je innerlijke zelf kent de betekenis van de woorden en resoneert in vreugde met hun exacte en letterlijke waarheid. Elke keer dat je deze affirmatie herhaalt, versterk je je besef van je verbinding met het Oneindige Wezen. Alle mindere gedachten worden dan geheeld in het licht van de grotere waarheid.

Voor de volledige Oneindig Wezen Meditatie techniek, ga naar:

https://www.infinitebeing.com/now/meditation/

Vertaling: Martien / voor wakkeremensen.org