dinsdag 2 maart 2021

Stichting Artsen Covid Collectief ~ 2 maart 2021

Ontvangen: Dinsdag 2 Maart 9:44

Aankondiging: ‘Ik ben arts en ik twijfel’

Beste collega’s en vrienden van het Artsen Collectief,

Wij sturen jullie graag tussentijds deze aankondiging.

De verkiezingen komen dichterbij. Nederland is nog altijd in de greep van de coronamaatregelen en heeft elke dag te maken met de gevolgen daarvan. In december wees het kabinet het verzoek om een risico gestuurd beleid door te rekenen af.
De medische verenigingen hebben tot op heden niet gereageerd op onze brieven om met hen rond te tafel te komen om een breder medisch perspectief ten aanzien van het coronabeleid te bespreken.

Wij verkeren nog altijd in een conflict tussen onze artseneed en onze bezorgdheid. We hebben zorgen over hoe we het goed doen voor onze patiënten. Zorgen over de prijs die de maatschappij betaalt.

Aangezien de maatregelen worden verantwoord uit naam van de volksgezondheid, zijn het de medisch professionals die hier medeverantwoordelijk voor zijn. Wij voelen een steeds dringendere noodzaak om onze collega’s te bereiken en met hen in gesprek te gaan.

Daarom lanceren wij deze week op sociale media een boodschap.
Deze boodschap, verpakt in een filmpje, heeft als doel om zoveel mogelijk medisch specialisten te laten aansluiten bij ons collectief. Alleen via massa kunnen wij invloed uitoefenen.

Daarbij hebben we jouw hulp heel hard nodig.

Dinsdagochtend 2 maart lanceren we om 10:00 uur de video ‘Ik ben arts en ik twijfel’

Dit is de link: https://youtu.be/HBv9vvd_bhc

Al meer dan 1000 medisch specialisten zetten zich in voor een betere aanpak van deze crisis. Een aanpak die gezondheid beschermt en schade beperkt. Ik steun het Artsen Collectief en geloof in een aanpak die steunt op ‘medical common sense’ i.p.v. op gemodelleerde vermoedens. Wil jij ook bijdragen? Steun ons op artsencollectief.nl/steun-ons.

Van angst terug naar vertrouwen!

Niet alleen helpt het ons enorm als je dit zelf deelt. De algoritmen van sociale media zijn zodanig ingericht, dat interactie bijdraagt aan verspreiding. Reageer dus massaal op elkaars post met de tekst ‘Ik steun het Artsen Collectief, want een goede aanpak begint bij gezonde twijfel’. Uiteraard staat het je ook vrij om een andere reactie te plaatsen. Maar reageer! Laten we het grote internet overstromen met onderlinge interactie en steun.

Met jouw hulp kunnen we dinsdag een bereik sorteren van ruim 500.000 mensen. Dat is een enorme eerste stap die de aftrap markeert om de medische basis van het Artsen Collectief snel verder te laten groeien!

Ten slotte nog een aankondiging van een Q&A in Clubhouse aanstaande zaterdagavond 6 maartVanaf 20.30 uur is er panel van het Artsen Collectief beschikbaar om al je vragen te beantwoorden. De room heet Q&A Artsen Collectief en is vanaf zaterdag zichtbaar. Iedereen en alle vragen zijn van harte welkom.

Dank voor je steun!
Het bestuur van het Artsen Collectief

Stichting Artsen Covid Collectief
contact@artsencollectief.nl
www.artsencollectief.nl