zaterdag 6 maart 2021

SPREEKGESTEENTE (Deel 4 van 4) ~ 6 maart 2021 ~ Anja Tjelpa

SPREEKGESTEENTE

(Deel 4 van 4)

Channelartikel februari 2021, diverse data. / Via Anja Tjelpa

Hartelijk gegroet geliefden bij dit deel van spreekgesteente, als aanwezigen op Aarde en andere aanwezigen, met mij, Ik ben Samuel.

HAAN  À   VOS

Een vertelling met van het dierlijke erin verweven.

Lang geleden op Aarde en in relatie met het buitenaardse, bestond, leefde er overtuiging onder de mensen dat dieren van groot belang waren.

Dieren werden ingezien als meer van het hogere, als gidsen, begeleiders naar deze werelden, zelfs als goden.

Een bron van wijsheid en kracht, ingewijd in de geheimen van de natuur, welke voor de mens niet openstonden.

Spiegeling met deze naturen met divers astraal karakter genoot een leer voor de mensen hoe krachten, eigenschappen te ontwikkelen, vooral voor creatie en de al genoemde wijsheid en kracht. Dierencontact mede via symboliek was en dat het is het nog immer, een bron van informatie en overbrenging van helende energieën.

Meer recent hebben de verhoudingen met het dierenrijk, op deze wijze, voor een groot deel verandering ondergaan, er resten nog tradities, overtuigingen en geloof in het huidige leven op aarde, en deze worden onderhouden, echter, veel van de mensheid heeft hier menig ander standpunt tegenover ingenomen.

Door mij, Samuel en de helpende hebben er voorafgaand wat overwegingen plaats gevonden, er is namelijk oeroude historie mee verbonden en beide dieren vertegenwoordigen een heel scala. Wat is gekozen om in de vertelling toe te passen is voor de essentie voor deze vertelling anno 2021, alsook het enkelvoud, de dieren als één dier van het soort, een geheel.

HAAN

De haan is aan Craosha gewijd, de hemelse wachter, die door het vuur gewekt is en zelf weer de haan wekt en het kraaien van de haan heeft menige betekenis. De haan staat vroeg op iedere dag, kondigt met kraaien getrouw aan dat er een nieuwe dag aanbreekt, met zijn waakzaamheid en aanwakkerend vurig, solair karakter voor herrijzenis. En met kraaien mede allerlei bozigheid verdrijft wat ronddwaalt in de meer donkere uren. Buitengewoon alert, zorgzaam op het territorium en de toom, de onderlinge verhoudingen. Daar heerst hiërarchie, rangorde, bezig zijn, regelen, ondernemingslust met enthousiasme, er wordt wat af getokkeld. Haantje de voorste klinkt de meeste mensen bekend in de oren. En de haan gaat ter verdediging, overheersing en bescherming een gevecht niet uit de weg.

Daar is moed voor nodig. Het uiterlijke, de verenpracht geeft uitdrukking aan de status het Haan man zijn en daar is haan iedere dag eveneens druk mee in de weer. Liefdesaangelegenheden, heraut eigenschappen, optimisme.

Met licht voor zijn bewustzijn.

Haan een belangrijke dierlijke verschijningsvorm waar veel mannelijke magie en mysterie mee is verbonden. En genoemd in de Bijbel bij specifieke momenten.

VEREN

Buiten dat er prachtige vogels bestaan die dit mogen dragen, in grote variatie, vertegenwoordigen veren symbolisch een verbinding met het spirituele, al wat daar is, tezamen met de Goddelijkheid, de gehele schepping.

Gevleugelde dieren die kunnen vliegen en zweven door de lucht waar geen grenzen zijn, en leven en beleven vanaf een hoger perspectief en overzien het alles anders van wat er echt toe doet.

Vrijheid door het vliegen, bewegen met hart, geest en vermogen om te doen.

Symbolen die vertegenwoordigen dat er grenzeloosheid is en beperkingen kunnen worden overstegen.

De structuur met de as, het holle gedeelte, vertegenwoordigt de ruimte voor de communicatie met de Schepper, engelen en anderen in het Hogere.

De hele veer, (het type veren) de pen en het zachte gedeelte, bij elkaar gedreven, wat het vorm en kleur (kleur speelt een rol) geeft en lichtheid, veren tezamen daarmee wordt voortbewogen door de lucht en soms met water. Ook kiezelzuur (is in dit geval in vloeibare toestand) is van groot belang, naast keratine, lipiden, andere mineralen dan kiezelzuur en pigmenten. Veren hebben andere groei dan haren, veren hebben de rui nodig, alle veren zijn aan slijtage onderhevig en het verenkleed wordt regelmatig vervangen en is een serieuze noodzaak. Ruien is een intensief proces en vergt veel energie, dieren worden dan rustiger. Het vederdek heeft diverse functies, denk maar aan al de afmetingen en manieren waarop het is geplaatst. Vliegen natuurlijk, isolatie, camouflage, bescherming en differentiaties. Maar, wat een licht-gewicht stuwing met etherische invloeden.

VOS

Wij verwachten dat het opvalt dat VOS mannetjes en vrouwtjes omvat,

Het gaat hierbij om magie en bij dit dier is het vrouwelijk.

Een van de vindingrijkste dieren in de natuur, een uiterst gewiekst dier.

Heeft wat van hond en kat in zich.

Vos heeft een geweldig uithoudingsvermogen en kan in hoog tempo goed doorlopen.  Zintuigen zijn voortreffelijk ontwikkeld; ogen, met elliptische pupillen. Scherp gehoor. Meest voortreffelijke zintuig is de reuk.

Vos heeft voortreffelijke instincten en weet zich ondanks bepaalde omstandigheden, mede in het heden, goed in stand te houden.

Eén van die instincten is potentieel gevaar uit de weg te gaan.

Instinct vanuit wijsheid.

Vos is behendig en geduldig, meester in camouflage, springt vaak boven op prooi, meest opvallend is wat ‘biologeren’ wordt genoemd.

Vos gaat tot heel dichtbij prooi en haalt allerlei capriolen uit en gaat dichterbij en springt en vangt. Grootse prooivanger.

Vos laat zich zien in de schemerperioden, deze zijn de overgang van de nacht naar de dag en omgekeerd. Dit is de kruising waarin de illusionaire wereld zich kruist met de meer magische wereld. Voor sommige culturen een magische boodschapper.

Door de vacht lijkt vos groter dan hij/zij is en met die prachtige staart.

Vacht (ondervacht zacht, meer dichter/ buitenvacht stijver, stugger) en staart metafysisch en symbolisch van grote betekenis.

Vos is groot deel van een jaar solitair, ook met jagen, het wordt geprefereerd.

Maar gezinsleven is er ook, in een vossenhol en met elkaar en dit wordt goed beschermd. Voortplanting is geheel anders dan bij haan, met meestal monogame man vos. Man en vrouw vos, zoogdier, die enkel een paar dagen in wintertijd vruchtbaarheid genieten. Vos wordt genoemd in het Oude- en het Nieuwe testament.

HAREN

Haren, bij dieren vaak vacht genoemd, zijn oude symbolen van energie en vruchtbaarheid. Met meerdere lagen staat dit voor diverse niveaus.

Kleuring en type kan inzicht geven in precieze rol en de karakteristiek.

Vacht wissel kan bij sommige diersoorten plaatsvinden, met name bij seizoenswisselingen.

Haar draagt bij aan het onderhouden van de lichaamstemperatuur.

Haar is er voor bescherming, bijvoorbeeld weertypen, of beschadigingen bijvoorbeeld bij een gevecht of een ongelukje. Haar heeft tevens een functie voor het regelen van lichaamsvocht. Al die haren werken als een soort antennes voor het zintuig tasten. Haren zijn zeer kiezelzuurrijk, (in vloeibare toestand). Ze zorgen voor aansluiting op de onbewuste buitenwereld.

Kiezel heeft relatie met warmte dat uitgaat van de planeten saturnus, jupiter, mars. Werkt activerend.  Kiezel heeft geen relatie met water, wel met warmte

Overal waar haren zijn overheerst het etherlichaam.

HAAN en VOS beiden op en top spirituele dieren met diepgaande bedoelingen voor het suprême Scheppingsplan voor planeet Aarde waar grote, mooie verscheidenheid uit het hele Universum naar toe is gecreëerd, samengebracht, met samenleving als belangrijk doel.

Deze dieren zijn een bewuste keuze, er heeft wegzinken plaatsgevonden in de densiteit en verstorende invloeden van de lagere dimensies. (3e en 4e)

Dit veroorzaakte een aantasting, bedreiging en ondervinding van het verloren raken van het contact met het Hogere, maar als mens zijnde ook bewustzijn, wat een diepe duik aannam naar het dierlijke/menselijke bewustzijn.

Dit heeft veel effect gehad en schade veroorzaakt en heden ten dage worden daar de naweeën van ondervonden en waar mogelijk uitgespeeld en naar hoop, worden getransformeerd.

De mens kon echter wel degelijk in contact komen met dat van het dierenrijk, wat in de vroegere ontwikkelingen zeker werd gedaan en met bepaalde redenen. Zoals bovenstaand aangeduid dat is de ene kant, de andere kant om een hogere plaats in te nemen dan de dieren.

Haan en Vos voor het heden op Aarde.

De haan en de vos hebben elkaar te gast, hebben het voortouw genomen.

Er is net gesproken over uitspelen van, deze twee ‘dieren’ zijn qua het geschetste daarmee ‘bezig’ op Aarde. Dat heeft een zekere verdeeldheid onder land- en water met de bevolking. Wij willen jullie voorstellen dit in gedachten uit te beelden. Hanen en vossen zijn er op diverse niveaus, maar het voorstel is om vooral bij de zogenaamde TOP van dit gebeuren, waar veel draait om geld en macht, bezittingen, dominantie, geheimzinnigheid, slimmigheden, uithoudingsvermogen en zelfingenomen behoeften, om daarmee te beginnen.

De hogere plaats innemen op deze wijze, in een door de Schepper bedoelde eenheid. Het gebruik maken van welk deel van haan en vos.

Jullie zullen zonder twijfel opmerken dat dit ook in het veel bredere gebied onder de top, (met alle respect voor het wezen van de mens en dier en alle creatie) ook daar dit aan het gebeuren is.

Het is aan de gang en het heeft een andere, positieve kant, de vele belangrijke lessen die hiermee en hierdoor worden opgevoerd en in de huidige toestand, via het digitale makkelijk kenbaar te maken over de hele wereld. Een kijkje achter de schermen, er is veel meer tussen Hemel en Aarde (citaat van een bekende schrijver), en lieve mensen op Aarde, onderschat de werelden vanwaar de dieren komen (dat er andere diersoorten zijn), planten, edelgesteente, de Elementen, Natuurwezens en Sterren en Planeten niet.

Met een herinnering aan dat jullie jezelf gefragmenteerd hebben.

Wat zich af- en uitspeelt heeft relaties.

Menig sprookje, sage, legende, fabel en verhaal zijn geschreven in relatie met dieren. Waar veel moraal en lessen in zijn verweven.

Verweven met behulp van spirituele invloeden.

(De haan en de parel. De twee hanen. Haantje Kukeleku. De vos en de ganzen. De vos en de kat. De vos en het paard. De haan en de vos. O.a., onderstaand een link, blog deel Ode aan Sprookjes, daar staan de sprookjes/fabels op)

Wat maakt het tot wie jullie zijn en wie wij zijn, die steeds dichter en dichter bij jullie komen. Haan en vos, veer en haar zijn metaforen voor ons leven, naast, met vele anderen. Overdrachtelijk.

Hoe wordt er gereageerd op wat er wordt verkregen?

Visie en missie, het beste te doen wat aan ons door God wordt gegeven.

Door en met elementen gedragen door de reizen, reis naar de Aarde, het vuur, de lucht, het water, de aarde en de ether. Begeleid door harmonieën, tonen, kleuren, vormen, substanties, magie, geometrie, hiërarchieën, spiegelingen, mysteriën, waarheid, gigantische variatie, vreugde, Licht en Liefde vanuit Goddelijke hand. Boordevol keuzes voor ons om te reageren op velerlei manieren.

Lieve iedereen, maakt dit het leven niet onvoorstelbaar interessant en boeiend en fascinerend en vol met o, a, i, e, u en het skelet van de overige letteren, de prachtige kunde en afkomst van de letteren om te communiceren in het Nu.

Dat alles bij elkaar gaat de oplossingen en verlossingen in verschijning brengen, in groeiende mate en zichtbaarheid en beleefbaarheid.

In principe woorden in overvloed om spreekgesteente af te sluiten, bij deze.

Dank aan iedereen die hieraan bijdraagt en heeft bijgedragen, op alle fronten.

Liefde en zegeningen voor al wat is.

Met alle liefde en onvoorstelbaar veel, van mij, Samuel en de Eenheid.

Link website: Ode aan Sprookjes

https://tjelpanja-art-spiritual.com/2021/02/22/ode-aan-sprookjes/

Auteursrecht 2017-2021, Anja Tjelpa. Alle rechten voorbehouden.

Het is toegestaan dit artikel ongewijzigd te plaatsen op een blog, nieuwsbrief, maar behoud de integriteit van het artikel.

En onder vermelding van de auteur en haar website.

 

https://tjelpanja-art-spiritual.com/