zaterdag 23 april 2022

Jouw Lichaam is een Tempel ~ 23 april 2022 ~ Aurora Ray

Jouw Lichaam is een Tempel

Gechanneld door: Aurora Ray, 20 april 2022

Dierbare mensen,

Ik wens dat jullie  van je lichaam houden want dat is de enige manier om gezond te zijn. En ik wens dat jullie gezond zijn omdat dat de enige manier is waarop je creatief kunt zijn.

Gezonde mensen zijn creatieve mensen. Zieke mensen kunnen niet creatief zijn; ze hebben zelfs de energie niet om aan creativiteit te denken. Ze hebben de energie niet om iets anders te doen dan zich vastklampen aan het leven en zijn gewone, alledaagse routines. Voor hen lijkt alles saai en oninteressant en ze worden steeds meer een last voor zichzelf.

Je hoeft geen religieus mens te zijn om de volgende eenvoudige logica te begrijpen: God heeft je een prachtig lichaam gegeven, en dat is een geschenk. Waarom zouden we daar niet voor zorgen? Het is een geschenk van God; in feite is het God. Je kunt het lichaam een tempel of iets anders noemen – noem het God als je dat wilt. Maar je hebt een geschenk gekregen van iemand die oneindig veel en voor altijd van je houdt, hoe kun je daar niet voor willen zorgen?

Je hebt je lichaam gewoon helemaal vergeten. En dit is de situatie in de wereld: iedereen vergeet zijn eigen lichaam. Bijna niemand heeft ernaar gekeken zoals dat zou moeten; bijna niemand heeft het bedankt zoals dat zou moeten; bijna niemand houdt ervan zoals ze dat zouden moeten doen omdat er geen vreugde in het leven zou zijn zonder het lichaam. Zonder je lichaam zou je niet kunnen kijken naar een prachtige zonsondergang, kunnen luisteren naar het gezang van de vogels, kunnen dansen of een vrouw of man kunnen omarmen. Dit lichaam is het middel waarmee je alle schoonheden van het bestaan kunt ervaren.

Leer eerst hoe je van je lichaam kunt houden, want als je niet van je eigen lichaam kunt houden, hoe kun je dan houden van het lichaam van iemand anders?

Als er geen liefde is voor jezelf, kun je jezelf niet respecteren en kun je ook niemand anders respecteren. Hoe kun je respect hebben voor iemand anders als je jezelf niet kunt respecteren? Als je geen respect hebt voor zover het jezelf betreft, hoe kun je dan compassie hebben voor iemand anders?

Daarom zeg ik dat meditatie een revolutie in je teweeg brengt. Het geeft je nieuwe inzichten.

Je hebt alles van je lichaam als vanzelfsprekend genomen zonder het iets terug te geven: geen respect; geen liefde; in tegendeel, je hebt het misbruikt. Je hebt jezelf voortdurend gemarteld: waarom zouden er anders zo veel ziekten zijn?

Waarom ben je zo ondankbaar naar je lichaam? Je zou er in feite dankbaar voor moeten zijn omdat het zo’n wonder is. Het is niet zo maar een huis; het is echt een wonder. Het is samengesteld uit vijf elementen. De yogaleer zegt dat het hele universum is samengesteld uit slechts vijf elementen: aarde, water, lucht, vuur en ether.

Alles in de wereld bestaat uit deze vijf elementen: bomen, planten, dieren en mensen. Bomen en bergen bestaan uit het vaste element, aarde genaamd. De oceanen bestaan uit een vloeibaar element, water genaamd. De atmosfeer rond om ons heen bestaat uit een gasvormig element, lucht genaamd. Ons lichaam voelt warm omdat er vuur in zit. En dan is er nog een ander element wat we ruimte of ether noemen. Al onze botten bestaan in feite uit ruimte – niet gewoon lege ruimte, maar een soort vaste ruimte!

Dan zijn er nog twee andere elementen in het menselijk lichaam: geest en intelligentie, maar deze twee elementen zijn niet zichtbaar onder een microscoop of ander wetenschappelijk instrument.

Je hebt je lichaam nooit bedankt voor alles wat het voor je heeft gedaan sinds je geboorte! En nu, na zoveel jaar, is het oud en moe geworden, maar dient je nog steeds.

Je ademhaling kan een prachtig dank je wel teken zijn. Wanneer je tevreden bent over je lichaam en je het dankbaar bent, zit dan even twee minuten stil en haal diep adem.

Diepe dankbaarheid ademen maakt het hele lichaam actief van vreugde. Je zult een innerlijke dans in je voelen opkomen, een dans van liefde met je hart om elke cel in je lichaam te reinigen. Dit kan gedaan worden terwijl je zit of terwijl je loopt; het doet er niet toe in welke houding je bent. Denk er gewoon aan om diep adem te halen en voel dankbaarheid naar het universum  dat je zo’n prachtig geschenk hebt gekregen, deze fantastische tempel die is gebouwd door de natuur zelf. En deze tempel moet geen begraafplaats worden.

Het moment waarop je het bedankt, komt er in je hart een groot gevoel van dankbaarheid op. Je lichaam wordt mooier; een gratie omringt het. Je hele wezen wordt dankbaar. Dat is wat meditatie doet: het maakt dat je beter zorgt voor jezelf. Het brengt een soort liefde voor jezelf van waaruit liefde voor anderen op een natuurlijke manier ontstaat.

Dit is jouw lichaam. Reinig het, gebruik het goed. Rust wanneer dat nodig is. Wees dankbaar voor wat het voor je kan doen. Verzorg en voed het met fantastisch voedsel, fris water en gezonde lucht.

Je bent niet je lichaam, maar je zit in je lichaam, dus zorg er goed voor, want zonder dat lichaam kun je niets doen.

Houd van je lichaam, accepteer je lichaam en begrijp dat als je een steen in de zee van bewustzijn gooit, ziekte gecreëerd zal worden in je lichaam.

Daarom dring ik er zo op aan dat iedereen begint met een zuiveringsproces waarbij je verschillende technieken kunt gebruiken om het lichaam van alle onzuiverheden te reinigen. Dit kan gedaan worden door pranayama (ademhalingsoefeningenn), kriya’s (reinigingstechnnieken), asana’s (yoga houdingen) en meditatie.

De adem heeft zijn eigen intelligentie die, als ze op de juiste manier wordt gebruikt, ons kan helpen ons lichaam vrij van ziekte te maken; daarom leer ik mensen altijd hoe ze op de juiste manier moeten ademen en hun adem gebruiken als instrument om het hele systeem te reinigen.

Als je de tempel van je lichaam lief hebt, wordt het gezonder en mooier. Het is een heel eenvoudig fenomeen: hoe meer je het waardeert, hoe waardevoller het wordt. En zodra het waardevol is, ga je ervoor zorgen. Als je iets niet waardevol vindt, zal je er niet voor zorgen. Je zult het weggooien; je zult er geen moeite voor doen.

Als je van je lichaam houdt, dan is dat de allereerste stap naar meditatie. Maar meditatie zal onmogelijk zijn wanneer je niet van je lichaam houdt en geen respect hebt voor je lichaam en zijn functies. Want als je dat niet doet hoe kun je dan respect hebben voor je geest? Je geest is een functie van het lichaam – net als ademhalen, spijsvertering, circulatie of bloed. Je kunt je geest niet zien, maar dat betekent niet dat hij er niet is. In feite is de geest veel subtieler en dichterbij dan de hartslag.

Alle religies leren dat er geen moorden, diefstal of leugens zouden moeten zijn. En waarom al deze drie? Omdat wanneer we iemand doden, vernietigen we iets dat door iemand geliefd geweest kan zijn; we vernietigen ook onze eigen capaciteit tot liefhebben.

Als je houdt van je lichaam; heb je de grootste investering gedaan die je ooit in je leven kunt maken. Het zal jebelonen met oneindige winsten.

Ik zou verbaasd zijn, als je na een jaar houden van je lichaam, niet ontzettend gezond, vol vreugde en heel mooi bent geworden. Mensen zullen naar je staren omdat ze niet kunnen geloven dat iemand in deze wereld zo vol bliss, zo stralend en zo gezond kan zijn.

Wij houden zielsveel van jullie.
Wij zijn hier bij jullie.
Wij zijn jullie familie van licht.

De Galactische Federatie

A’HO
Aurora Ray
Ambassadeur van de Galactische Federatie

Vertaling: Petronella / voor wakkeremensen.org