vrijdag 18 maart 2016

Mijn hart....




Er ligt nog zoveel pijn op m’n hart…dat het haast ondragelijk wordt er mee te zijn, dus het is tijd om mijn hart te bevrijden van al die pijn van mezelf en van anderen.
Vanacht toen ik wakker lag, kwam jij langs mam, ik heb nooit de gelegenheid gehad en ook gevoeld ( hield rekening met jou!) om je te zeggen wat me zoveel pijn heeft gedaan in m’n jeugd en hoe boos ik nu ben omdat het gegaan is zoals het is gegaan!!
Heb me nooit veilig gevoeld als kind…er hing altijd iets boven je hoofd..de angst overheerste meestal: Ben ik wel goed genoeg?, heb ik m’n best genoeg gedaan? Ik deed zo m’n best en toch werkte dat ook niet…de dreiging heb ik nog lang gevoeld..,zelfs in m’n latere leven, relaties…me staande houden…overleven!!
En dat overleven ben ik zat…….IK WIL LEVEN!!!! Me waardevol voelen..ZIJN!!
Ik draag en droeg ook jou pijn mamma, want als kind heb ik al veel meer gevoeld wat er allemaal bij je was, ik voelde me verantwoordelijk voor alles en iedereen…zo kon ik het plaatje overzien…of ik verdween zodat ik onzichtbaar was en dan met rust werd gelaten.
Wat heb ik je gemist mam, ik heb echt nooit de koestering gevoeld of in ieder geval kan ik me dat niet herinneren.
Diep in m’n hart weet ik ook dat er veel onmacht bij je was, maar mijn god waarom heb je geen hulp gezocht of in ieder geval er later op terug bent gekomen, ik beoordeel je niet maar wil vooral m’n hart ruimte geven.
Vanacht heb ik de boosheid aan jou gegeven, omdat die daar hoort..zoals ik pappa ook de boosheid terug heb gegeven, ik wil verder met mn leven..volledig met mezelf zonder allerlei bagage die ik niet meer wil dragen en die me belemmeren om echt werkelijk mezelf te kunnen zijn.
Voor mezelf zorgen is nu belangrijk, zodat de liefde kan stromen en alles geheeld kan worden….ik heb een lange reis gehad om hier te komen en ben dankbaar voor het pad, vanuit hier wil ik zo open en oprecht zijn als dat kleine kind dat ik ooit was, die stralend de wereld tegemoet ziet, iedere stap in verwondering, blij zijn en vanuit die overgave alles aandurven..ALLES!!

Dus ook * geef ik terug wat van hem is, de pijn en het verdriet, de bijl in m’n rug!! Daar waar ik ook zelf niet voor mezelf koos..ook die pijn van te lang iets volhouden..terwijl je voelt dat het niet goed voor je is ( zelfde patroon als mn moeder)…hopen, verwachtingen, iemand anders boven je plaatsen. Zo´n behoefte aan Liefde ook….volhouden,…totdat je niet verder kunt.

*is eigenlijk niet te bevatten, hoe hij m’n leven uit is gegaan, zonder ook maar een enkel woord van gevoel en dat terwijl ik daar ook Alle verantwoordelijkheid droeg ( ging gewoon door!!) alles gaf en totaal verdween ik heb je nooit kunnen zeggen hoe harteloos ik je vind, hoe ongelofelijk niet te bevatten dat je zo met iemand om kunt gaan,op dat moment was ik zo kwetsbaar dat ik er niets mee kon, heb het geparkeerd ergens, maar nu voel ik hoe intens kwaad ik op je ben, dat je me zo behandeld hebt, hoe durf je!!!
Ik wou dat ik toen de power had gehad om je aan je haren ter verantwoording te roepen….Hallo lafaard waar zit JIJ ergens?!! Ook hier heb ik alles gedragen…boemm dit pakketje is van/voor jou!!

En dan natuurlijk * de lafaard in eigen persoon, ook hierin heb ik mezelf verraden, door door te gaan met iets dat me totaal ondermijnde, ik zag het niet wou het niet zien…wou zo graag dat het ging werken…dus nog meer m’n best doen!! Totdat het licht aanging of méér aanging en ik zag dat dit NOOIT zou gaan werken, me schuldig voelen tegenover mijn kinderen dat ik zolang was blijven proberen, voelde me afgedankt, moe, vastgedraaid en dat terwijl ik alles had gegeven m’n hele leven al!!! Maar NIET aan MEZELF!! Wat wil ik? Wat voel ik? Waar ben ik? Nog nooit eerder of in ieder geval in deze mate heb ik mezelf voorop gezet, wel gevoeld dat ik het anders zou willen, maar ik zat steeds in het patroon : de andere kant!!

Nu mag het er helemaal Zijn…..IK ga voor Onvoorwaardelijke Liefde♥ voor Zelf


sept 2015