donderdag 1 december 2016

ASCENSIENIEUWS DECEMBER ~ FRAN TIELEMANS








ASCENSIENIEUWS DECEMBER

Door Fran Tielemans

De voorbije weken hadden we, door de hoge trilling van november in combinatie met de uitlopers van de maaneclips en de sterke Volle Maan, een activering van zeer oude zielsgenootschappen, oude broeder- en zusterschappen uit vele levens, waardoor zeer hoog afgelijnde ontmoetingen mogelijk werden. Ontmoetingen met een open harts-verbinding, hoge aflijning, het ‘wij’-gevoel, met het gevoel dat je wel communiceert via woorden in 3D, maar op een hoger level elkaar volledig begrijpt, met totale wederzijdse aanvaarding, en het vanzelfsprekend delen van liefde en waardering en steun, en bij wie je weet dat je volledig veilig bent. Afgelopen jaren kwamen dergelijke verbindingen druppelsgewijs op ons pad, maar nu is er als het ware een soort (bewustwordings-) dijk doorbroken, waardoor deze contacten veel makkelijker op je pad komen, wanneer je afgelopen jaren hard hebt gewerkt om vele schaduwlagen om je hart af te wikkelen.



Maar er was ook een activatie van zeer oude karmische stukken, die plots heel wat felle emoties naar boven konden brengen, zonder dat we goed begrepen vanwaar dat nu weeral kwam. We konden een zeer verdunde afspiegeling beleven van bepaalde karmische stukken, met dezelfde zielen, waarbij we op een of andere manier opnieuw ervaarden hoe we ontkend, verraden, tegengewerkt, afgebroken, geridiculiseerd, in de steek gelaten werden enzovoort. Maar we zijn door de overvloed aan informatie en spirituele bewustwording in deze tijd en net op dit moment in ons proces uitgerust met alle mogelijke tools om dit karma volledig op te lossen, dat wil zeggen de emoties errond los te laten (via energetische tools en allerhande technieken), de mentale verstrikkingen in te zien (door in te zien wat deze spiegelingen ons vertellen over stukken die nog in onszelf leven), en uiteindelijk uit te komen bij het versterken en verruimen van de onvoorwaardelijke liefde voor ons Zelf, waardoor we ons bevrijden van alle karmische last, ons ego overstijgen en gaan leven vanuit ons hogere Zelf. Kortom kunnen we onszelf helemaal healen door een totaal onvoorwaardelijke warme, ondersteunende, krachtige, versterkende, liefde voor ons Zelf.

December is een 12/3-maand. Dat betekent dat er aardig wat ontmoetingen zullen zijn, dat er veel zal gecommuniceerd worden, maar ook dat er allerhande frustraties kunnen opduiken overal waar we ons niet kunnen verzoenen met onze stroom. Dit is absoluut geen maand om allerlei dingen te forceren, om veel te verwachten, maar vooral om heel goed naar binnen te kijken, te zien en te voelen hoe je eigen stroom loopt, en heel goed te focussen op wat er hier en nu in je leven is. Je kan je bewust worden van beperkingen, begrenzingen, maar als je erin slaagt daar bovenuit te stijgen, en op je innerlijke bergtop te gaan zitten, dan zie  je dat al die beperkingen en begrenzingen er eigenlijk niet toe doen, dat ze tijdelijk zijn, dat ze eigenlijk niet bestaan, maar ons gewoon tonen waar we neigen uit ons hier en nu te stappen, waar we uit ons centrum dreigen te gaan, en waar we onze eigen stroom tegenwerken.

De 12/3 kan je ook confronteren met het feit dat wat je ook tegen bepaalde mensen zegt, ze je niet zullen begrijpen, en dan is het goed om dit steeds sneller te herkennen, zodat je je energie bij je houdt en je niet leeg-geeft. Iedereen heeft zijn eigen tempo in evolutie, en misschien is die persoon een heel stuk later wél in staat je te begrijpen, en wie weet misschien nooit. De 12/3 helpt ons dit dieper te beseffen, en niet in frustratie te gaan maar gewoon onmiddellijk los te laten en bij de serene kern in onszelf te blijven.

Door de Mercurius retrograde die inzet op 19 december en loopt tot 8 januari, worden we sowieso al meer naar binnen getrokken om te reflecteren. En dat zal nodig zijn, want 2016 is nog niet voorbij, en de 16 kan nog enkele verrassingen in petto hebben vooraleer we 2017 inluiden. De 16 (dooreenschudden) heeft trouwens 7 als doel: inzicht krijgen, onze overtuigingen herschikken en dingen helemaal anders (vanuit ene hoger perspectief) gaan bekijken. En dat geldt voor ons eigen leven maar ook voor de hele maatschappij. Er is heel veel verandering nodig, overal, en daartoe moeten er spijtig genoeg altijd allerlei schaduwstukken hard uitgespeeld worden, vooraleer men bereid is om te herschikken en te herzien.

Maar wanneer we vanuit een hoger perspectief terugblikken op 2016, dan zien we dat er zich zoveel meer licht en liefde aan het neerzetten en opbouwen is, in onszelf en de wereld. Dat we weer zoveel bewuster zijn geworden, dat we zoveel meer bewustzijn aan het aarden zijn, en als deel daarvan onze eigen en collectieve hemel op aarde aan het neerzetten zijn. Maar het hangt van je eigen intentie af hoe je de wereld wil bekijken en die groei en die verruiming en alle overvloed aan positiviteit wil zien.

Zullen we afspreken om van de donkere dagen van december toch maar een feest van licht te maken, om te beginnen in onszelf en ons eigen huis, in onze eigen groep en groepen verder om ons heen? Om ‘vrede op Aarde’ eerst en vooral in onszelf te realiseren, zodat deze vrede zich de komende decennia steeds meer als een olievlek zal uitbreiden? Wanneer wij allen dit als intentie en engagement in ons hart dragen, en het op spiritueel volwassen manier ook gaan ‘aarden’ door te werken aan en oplossen van alle oorlog in onszelf, dan komt het heus wel goed met de wereld.


Keep the Faith

Fran