vrijdag 29 januari 2016

Amazoniet





Amazoniet
Is ook voor deze tijd een uitgesproken kristal, wat kan bijdragen aan meer Vrede in Jezelf,
Vooral Nu, wanneer de Verbinding met het Hart een prominentere plaats in neemt,geeft Amazoniet
je de hulp om het vanuit het Hart te kunnen dragen, brengt fysiek en etherisch in harmonie.


(bron: boek met de titel ‘de Wijsheid van Stenen’,  Robert Simmons & Naisha Ahsian)

Amazoniet is een steen van harmonie in jezelf en tussen mensen, een steen die de waarheid spreekt en vredesticht, en je helpt zonder overmatige emotionaliteit je ware gedachten en gevoelens over te brengen. Dit is de eerste stap op weg naar vrede met jezelf en je omgeving. De tweede stap bestaat eruit dat amazoniet je mededogen doet ontwaken door je hartchakra te stimuleren. Als je je waarheid hebt bereikt, moet je ook het standpunt van de ander innemen om harmonie te bereiken, en dit wordt gestimuleerd door amazoniet. Een dergelijk proces voltrekt zich ook in jezelf wanneer je je door zelfonderzoek bewust wordt van de strijdige aspecten van je persoonlijkheid, met hun eigen drijfveren en wensen. Door te slapen met amazoniet kun je deze innerlijke componenten helder in beeld brengen via de symboliek van dromen. Wanneer je mediteert met amazoniet, maak je alles veel bewuster, zodat je kunt luisteren naar alle aspecten van het zelf en deze kunt integreren. Omdat het een steen van waarheid is,  kun je vertrouwen hebben in de beelden, dromen en ingevingen die aan het oppervlak komen terwijl je werkt met amazoniet.
Amazoniet kan je ook de kracht geven om je dromen en verlangens zichtbaar te  maken. De steen vergroot je intenties, en omdat hij werkt via het keelchakra, moeten deze intenties worden uitgesproken. Wanneer je amazoniet in je handen hebt terwijl je krachtig hardop affirmeert wat je wilt creĆ«ren, versterk je je vermogen om dit
daadwerkelijk tot stand te brengen. (…)
Amazoniet leert ons om de waarheid te spreken en te laten uitkomen wat we uitspreken.
De steen opent en zuivert het keelchakra wanneer je uit angst voor conflicten je gedachten en gevoelens voor je houdt. De steen laat ook zien hoe je woorden of communicatiestijl hebben bijgedragen tot je actuele situatie en hoe je je woorden of communicatiestijl kunt afstemmen op een hogere, harmonieuzere realiteit. Amazoniet is erg doeltreffend wanneer je conflicten moet oplossen of je eigen waarheid doeltreffender voor het voetlicht moet brengen.
Verder kan amazoniet nuttig zijn wanneer je geen voeling hebt met je eigen waarheid. Als je niet weet wat je wilt of voelt, kan amazoniet klaarheid geven. Weet je niet goed wat jij de wereld te bieden hebt, dan wijst de steen je op je gaven en kennis.
Het is ook een sterke bondgenoot als je er problemen mee hebt om grenzen te stellen. Je leert je eigen waarheid te zien en over te brengen, zodat je duidelijk kunt bepalen wat je wel en niet wilt ervaren. Omdat de steen je helpt angst voor conflicten te overwinnen, kun je duidelijk grenzen stellen op het fysieke, energetische en emotionele vlak. Dat kunnen innerlijke grenzen zijn waarmee je zelfdiscipline ontwikkelt of externe grenzen waarmee je je persoonlijke ruimte bepaalt.
Het is een steen van de ‘juiste relatie’, waarmee je in de relatie met anderen of met de wereld in het algemeen je persoonlijk evenwicht behoudt.

Affirmatie:
Ik spreek en leef mijn hoogste waarheid, en ik manifesteer die in de wereld.

Combinaties:
Om keelchakra te activeren en communicatie te verbeteren: amazoniet samen met  aquamarijn, ajoiet, larimar, chrysocolla en turkoois.